IMG 5294

Συνάντηση εργασίας με Κινεζική αποστολή και επιχειρηματίες της Περιφέρειας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, σήμερα στην Χαλκίδα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός και ο Πρόεδρος της  Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Κελαϊδίτης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Κουδούνης.  

Η κινεζική αποστολή, από την Επαρχία Χεμπέι, αποτελείτο από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Γενικό Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων καθώς και άλλους αξιωματούχους. Στόχος της επίσκεψής τους είναι η εξεύρεση επενδυτικών ευκαιριών, καθώς πρόκειται για μια επαρχία με υψηλό ΑΕΠ και έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η συνάντηση αυτή είναι ακόμα μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και της υποστήριξης των επιχειρήσεων για προώθηση των προϊόντων της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας την αποστολή, ανέφερε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε την τύχη να συγκεντρώνουμε στην Περιφέρειά μας τις μεγαλύτερες και τις πιο εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας. Δική μας ευθύνη είναι να ανοίγουμε νέους δρόμους στους ανθρώπους μας που προσπαθούν καθημερινά να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να βαδίσουν σε νέα επενδυτικά μονοπάτια. Σήμερα, κάναμε ένα ακόμη άνοιγμα στη μεγάλη αγορά της Κίνας, ενώ συνεχίζουμε δυναμικά και την επόμενη εβδομάδα με μία πολυπληθή αποστολή τουρισμού και αγροδιατροφής στο Τελ Αβίβ και τη συμμετοχή μας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Sial στο Παρίσι».