Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων.

Για το δικαίωμά τους στην εργασία, με κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλιση. Για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για ένα καλύτερο αύριο. Είναι ταυτόχρονα ημέρα νηφάλιας σκέψης και ώριμου προβληματισμού γύρω από τα νέα σύνθετα προβλήματα και τις νέες προκλήσεις που φέρνει μαζί της η παγκόσμια οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα της αποτυχημένης πολιτικής που εφαρμόστηκε στην πατρίδα μας και βιώνουν σήμερα έντονα όλοι οι Έλληνες.
          Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζομένους, όπως και όλους τους Έλληνες, σε βαθιά ανησυχία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια καταβαραθρώθηκε το βιοτικό επίπεδο των περισσοτέρων πολιτών με πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων και με αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων. Με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκτίναξη της ανεργίας σε πρωτόγνωρα επίπεδα που οδηγεί καθημερινά στο κοινωνικό περιθώριο χιλιάδες Έλληνες και στερεί την ελπίδα απ’ όλους, κυρίως όμως από τη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας.
Γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξουν τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα αλλάξουν το κλίμα απογοήτευσης και ανασφάλειας, θα σπάσουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των λουκέτων και θα ξαναδώσουν ελπίδα, προοπτική και αξιοπρέπεια σ’ όλους τους Έλληνες. Μέσα από το δρόμο της πραγματικής παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που θα διασφαλίζουν το δικαίωμα των Ελλήνων στο ύψιστο αγαθό που είναι η εργασία.
Χρέος της κυβέρνησης είναι η εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής και θεσμικής ανασυγκρότησης που με υπευθυνότητα αλλά και αποφασιστικότητα θα δίνει λύση στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα, αλλά και προοπτική και ελπίδα στην ελληνική κοινωνία. Διασφαλίζοντας συγχρόνως ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για τους μεγαλύτερους, γι’ αυτούς δηλαδή που με την συνεχή τους προσπάθεια δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα.

Πηγή:lamia.gr