ochi day 28 october 1940

Ο  Εορτασμός  της  Εθνικής  Επετείου  θα  πραγματοποιηθεί  την  Κυριακή  28 Οκτωβρίου  2018,  σύμφωνα  με  το  αρ.  51490/25-09-18  έγγραφο  του  Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Σημαιοστολισμός  - Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου σύμφωνα με το 51489/25-09-18 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών

α) Γενικός Σημαιοστολισμός των Δημόσιων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, του Δημοτικού Καταστήματος καθώς και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης   Οκτωβρίου 2018.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

07:30: Χαρμόσυνες  κωδωνοκρουσίες  όλων των Εκκλησιών της πόλης.

08:00: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό  Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό  άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.

Περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, με παιάνισμα πατριωτικών εμβατηρίων.

10:15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

10:30: Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο  Εθνικός Ύμνος και στη συνέχεια η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστημα.

12:00 : Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φ.Α., της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τμήματα.

17:30 : Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα