staik 2 1

Με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που αντιτάχτηκαν στον αυταρχισμό και στη βία, και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας.

Σήμερα, 45 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση στο Πολυτεχνείο, οφείλουμε να προασπίζουμε την Ελευθερία και τα ιδανικά της Δημοκρατίας μας, ενισχύοντας και όχι υποβαθμίζοντας την ποιότητά της.

Καλούμαστε να εργαστούμε, με σχέδιο και όραμα, ώστε η χώρα να επιτύχει υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

Καλούμαστε να εργαστούμε, με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα γενικευμένης ανομίας, παραβατικότητας και παρανομίας που συντηρούνται και ενισχύονται με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης, προασπίζοντας ταυτόχρονα την ελεύθερη διακίνηση γνώσεων και ιδεών.

Καλούμαστε να εργαστούμε, μακριά από διχαστικά διλήμματα, ευκαιριακές τακτικές και καιροσκοπικές προσεγγίσεις, ώστε η Πατρίδα μας να ξεπεράσει, ουσιαστικά, την κρίση και να σταθεί ξανά ισχυρή και περήφανη στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον.