IMG 1723

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, επισκέφθηκε την Λαμία μετά από κοινή πρόσκληση των ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας Ν.Δ. και ΔΗΜ.Τ.Ο. Λαμίας Ν.Δ., ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Εργασιακά – Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό» στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας, αφού προηγουμένως παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ΝΟ.Δ.Ε Φθιώτιδας Ν.Δ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ως βασικός ομιλητής, η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ελένη Μακρή- Θεοδώρου, ο Πολιτευτής και Πρώην Δήμαρχος Λαμιέων κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, ο Πρώην Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Στερεάς Ελλάδας κ. Καραγιάννης Κων/νος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, η Τομεάρχης Οργανωτικού Φθιώτιδας κ. Ευμορφία Αυγερίου, ο Τομεάρχης Οργανωτικού Μαγνησίας κ. Δημήτριος Δρακάκης, ο Τομεάρχης Οργανωτικού Ευρυτανίας κ. Στέλιος Κανέλλος, ο Σύνδεσμος Εκλογικής Ετοιμότητας ΝΟ.Δ.Ε. Φθιώτιδας κ. Ταξιάρχης Ζαλοκώστας, μέλη των Συμβουλίου ΝΟ.Δ.Ε Φθιώτιδας Ν.Δ. και ΔΗΜ.Τ.Ο. Λαμίας Ν.Δ., μέλη και φίλοι των οργανώσεων της Ν.Δ.

Ο κ. Βρούτσης αφού ενημέρωσε το ακροατήριο για τα τεκταινόμενα και για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή δήλωσε ότι στην ουσία αποτελεί ομολογία της αποτυχίας του ν. Κατρούγκαλου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επίσης περιέγραψε τα όσα πέτυχε η Νέα Δημοκρατία στη τελευταία διακυβέρνηση της και επισήμανε ότι «“Η αύξηση των εισφορών (που προκάλεσε ο ν. Κατρούγκαλου) οδήγησε σε μείωση τόσο του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, όσο και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους”: Πλέον δεν το λέμε μόνο εμείς. Το παραδέχεται και η ίδια η Κυβέρνηση!

Ο κ. Σταικούρας περιέγραψε τους λόγους αποτυχίας των νόμων της σημερινής κυβέρνησης που άπτονται τα οικονομικά ζητήματα και ανέφερε αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους η σημερινή κυβέρνηση οδηγεί σε συνεχής μειώσεις όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη της χώρας ενώ παράλληλα πανηγυρίζει για αυτές της τις ενέργειες παρουσιάζοντας τις εντελώς διαστρεβλωμένες.

Οι φορείς της περιοχής μας τοποθετήθηκαν μέσω των απεσταλμένων τους, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και έθεσαν τα ερωτήματα τους στον κ. Βρούτση με αγωνία για την επόμενη μέρα. Ο κ. Βρούτσης απήντησε ότι χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ρεαλισμός, και στάθηκε στο «κλίμα» που χρειάζεται η οικονομία μιας χώρας προκειμένου να μπορεί να πατάει γερά στα πόδια της.  «Κλίμα» που μπορεί να δημιουργήσει η Παράταξη με μπροστάρη τον Πρόεδρο της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά από διασυλλογική συζήτηση και καταγραφή πολλών απόψεων μεταξύ όλων των παρευρισκομένων η εκδήλωση έλαβε τέλος και ανανεώθηκε το ραντεβού με τον κ. Βρούτση στο μέλλον.