IMG 20190306 152141

Υπογράφηκε στα γραφεία του ΦοΔΣΑ από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Λαμιέων κ.Νικόλαο Σταυρογιάννη, τον Δήμαρχο Δελφών κ.Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου Κοινοπραξίας, κ. Ιωάννη Τρουβά, η συμπληρωματική σύμβαση ποσού 512.482,88 ευρώ, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου Μονάδας Κομποστοποίησης και Χ.Υ.Τ.Υ στη θέση ‘"Βαρτός"’ της Κοινότητας Ελαιώνα του Δήμου Δελφών.

Η συμπληρωματική σύμβαση απαιτήθηκε καθώς κατά την πορεία εκτέλεσης του έργου ανέκυψαν ζητήματα με τη θεμελίωση της Μονάδας Κομποστοποίησης και τον κόμβο σύνδεσης με την Εθνική Οδό Άμφισσας-Λαμίας.

Με τη σύμβαση αυτή, για την υπογραφή της οποίας απαιτήθηκε μια πολύπλοκη διαδικασία διάρκειας δύο περίπου ετών, εξασφαλίζεται οριστικά η ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του τρέχοντος έτους.

Η Μονάδα Κομποστοποίησης και ο Χ.Υ.Τ.Υ Φωκίδας θα διαχειρίζεται το σύνολο των αστικών απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θέτει τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Ελληνική νομοθεσία και ειδικότερα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).