logo karaiskos 696x463 

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνδυασμού Λαμία"Περήφανη Πόλη".

Ακολουθεί η ομιλία του Ευθύμιου Καραϊσκου.

Είναι μεγάλη η χαρά μου και εξαιρετική τιμή για μένα, που είστε όλοι σήμερα εδώ! Η παρουσία σας είναι συγκινητική!  Βλέπω φίλους παλιούς και καλούς, βλέπω νέους φίλους που συναντηθήκαμε στους δρόμους, στις πλατείες, στα χωριά του Δήμου μας.

Βλέπω όλους εσάς τους συμπολίτες μου, που είστε δίπλα μας στην προσπάθεια να κάνουμε τη Λαμία και πάλι μία «ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ». Μια πόλη ζωντανή, προσεγμένη, καθαρή και όμορφη για εμάς και τα παιδιά μας. Μία πόλη που δεν θα είναι στάση, αλλά συνειδητός προορισμός. Μια πόλη που θα τη σέβονται. Μια πόλη που θα πρωταγωνιστεί.

Μια πόλη που θα την έχουμε επιλέξει για να ζούμε, να δουλεύουμε, να στεγάζουμε τα όνειρά μας.

Ολοι ξέρουμε ότι έχουν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες.

Ευκαιρίες, που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τη θέση της πόλης και την ζωή των ανθρώπων της, προς το καλύτερο. Ευκαιρίες  που θα έκαναν την Λαμία να ξεχωρίσει και να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις.

Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. Δεν έχουμε δικαίωμα να χάσουμε άλλες ευκαιρίες.

Αυτό είναι και το μεγάλο, ιστορικό διακύβευμα αυτών των εκλογών:

-Μπορούμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.

-Μπορούμε να πετύχουμε, όσα φαίνονται ακατόρθωτα.

-Μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας ουσιαστικά.

Μπορούμε να κάνουμε την Λαμία «Περήφανη πόλη».

Ο Δήμος μας απ' άκρη σ' άκρη από την Καστανιά, το Νεοχώρι και τη Δάφνη μέχρι την Παύλιανη και το Ελευθεροχώρι, από τις Θερμοπύλες μέχρι τη Δίβρη και από το Κουμαρίτσι μέχρι το Ζηλευτό και τη Μοσχοκαρυά, έχει πλεόνασμα από δυνατότητες και προοπτικές.

Έχει μια στρατηγική γεωγραφική θέση.

Μια συνάντηση οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων και συγχρόνως μια αξιοζήλευτη θέση στις ευκαιρίες για το εμπόριο, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα.

Έχει μια μοναδική θέση για την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροτουρισμό, την αγροδιατροφή και μαζί με αυτά, ένα όχημα ανάπτυξης, που ήταν η βιοτεχνία και η βιομηχανία.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία δεν επιτρέπεται να αγνοούμε πλέον.

Δεν μπορούμε να βλέπουμε την εγκατάλειψη των μοναδικών αρχαιολογικών ιστορικών και ιαματικών πόρων.

Δεν μπορούμε να σιωπούμε για τη μη αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στην κοιλάδα του Σπερχειού. 

Η Λαμία για την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι μία στάση στην εθνική οδό. Δεν το επιτρέπει η ιστορία της. Δεν αξίζει στους ανθρώπους της. Δεν αρμόζει στην πραγματική της ταυτότητα.

Θέλουμε μια πόλη, που να συνδέει την παράδοση και την καινοτομία.

Να δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους πολίτες της.

Μια πόλη με σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο,

μια πόλη πρότυπο.

Έχει έρθει η ώρα για τη Λαμία να κάνει το επόμενο καθοριστικό βήμα. Ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

Θέλουμε να γίνει η Λαμία ένα εργαστήρι ιδεών, πολιτισμού, παραγωγής, έρευνας,  καινοτομίας και πρωτοβουλιών.

Όλα αυτά για εμάς είναι προκλήσεις για διαρκείς και ασυμβίβαστες μάχες, σε όλα τα επίπεδα.

Για να κερδηθούν οι μάχες αυτές και να βγει ο Δήμος μας νικητής, θα κινηθούμε σε τρεις άξονες :

Αξονας πρώτος:

Ο Διάλογος, οι Συνεργασίες, οι Συνέργειες :

Οι πολίτες έχουν και γνώση και θέση και άποψη.

Γι’ αυτό και έχουμε πάρει  μία απόφαση :

Να διευρύνουμε το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Συζητάμε τα πάντα από μηδενική βάση και πριν και μετά τις εκλογές.

Έναν οργανωμένο διάλογο στον οποίο θα μετέχουν οι πολίτες, οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τα κόμματα, οι θεσμικοί εκπρόσωποι, οι συλλογικότητες. Θεσμοθετώντας όργανα, για κατοχύρωση του διευρυμένου αυτού διαλόγου.

Θέλουμε δημιουργικό διάλογο, ουσιαστικό και με κανόνες. Χωρίς αστερίσκους, παραταξιακές και κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς δογματισμούς και χωρίς πολιτικούς εγωισμούς.

Θέλουμε διάλογο με αποτελέσματα.

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τους πολίτες, τους φορείς, τους πάντες.

Να ακούσουμε τις ιδέες και κυρίως τις προτάσεις τους.

Εκατοντάδες είναι οι προτάσεις που συγκεντρώσαμε μέσα σε λίγο διάστημα στην πλατφόρμα διαλόγου των πολιτών που δημιουργήσαμε. Όλες τους έρχονται να προσθέσουν, να εξειδικεύσουν να οριοθετήσουν και να καταδείξουν τα θέματα και τις παρεμβάσεις  που πρέπει να γίνουν.

Μια στάση ευθύνης απέναντι σ' αυτό, που πρέπει να υλοποιήσουμε αύριο. Να υπηρετήσουμε μια πολιτική «ανοιχτών θυρών».

Πιστεύουμε βαθιά στο δημοκρατικό διάλογο και τη συνεργασία, επιδιώκοντας σταθερά τις συνέργειες και την σύνθεση απόψεων. 

Αξονας  Δεύτερος:

Το σχέδιο και το πρόγραμμα :

Οι πολίτες ενδιαφέρονται για την ουσία των πραγμάτων και τις απαντήσεις που δίνονται κάθε φορά. Δεν πείθονται  από μικροπαρεμβάσεις της τελευταίας στιγμής, που στόχο έχουν να τους κάνουν να ξεχάσουν την απουσία σχεδιασμού, την έλλειψη στρατηγικού στόχου και ουσιαστικού αποτελέσματος.

Άλλωστε η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από πρόχειρα πλάνα και μερεμέτια. Έρχεται μέσα από μακρόπνοα σχέδια. Μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις. Μέσα από την παραγωγική συνεργασία και το κοινό όραμα. Μέσα από την οργανωμένη και σκληρή δουλειά.

Είμαστε έτοιμοι με σχέδιο, να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις της περιοχής μας.

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα μας επιτρέψουν να πάμε επιτέλους μπροστά.

Η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για εμάς. Στην προοπτική για περισσότερες νέες δουλειές, δεν χωρούν  συμβιβασμοί.

Γι’ αυτό έχουμε επιλέξει να είμαστε ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί για τον τόπο και ασυμβίβαστοι στις διεκδικήσεις για λογαριασμό των πολιτών.

Γιατί ο σχεδιασμός του Δήμου πρέπει να έχει στο κέντρο τον ίδιο τον πολίτη και τις ανάγκες του.

Αξονας Τρίτος:

Αποτέλεσμα-Λογοδοσία:

Δεν μένουμε στις καλές προθέσεις και τις ωραίες ιδέες. θα επιδιώξουμε να κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας. Όχι στο τέλος της θητείας, αλλά κάθε μέρα, από την πρώτη κιόλας μέρα, καθιερώνοντας και θεσμοθετώντας τη λογοδοσία.

Εμείς διεκδικούμε την εμπιστοσύνη σας, για να πορευτούμε δημιουργώντας μετρήσιμα αποτελέσματα.

Είναι καιρός να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα και να βγούμε νικητές.

Είναι καιρός να σταματήσουν οι αδιέξοδες πολιτικές.

Δεν μηδενίζουμε όσα έχουν γίνει. Είμαστε εδώ να προσθέσουμε, να δημιουργήσουμε,  για να δώσουμε στη Λαμία νέα προοπτική.  Είμαστε εδώ  να ενώσουμε την κοινωνία και τους συμπολίτες μας. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και κυρίως απαραίτητοι στην επόμενη μέρα του Δήμου. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Είμαστε όμως  αποφασισμένοι να κάνουμε ανατροπές με μοναδικό γνώμονα, το όφελος της πόλης και των πολιτών. 

Όσοι πίστευαν ή μπορεί να πιστεύουν ότι θα ασχοληθούμε με κοκορομαχίες μιας προεκλογικής περιόδου, κάνουν λάθος.

Είμαστε εδώ, καταθέτοντας την ψυχή μας, την ευθύνη μας, το πρόγραμμα μας, τις προθέσεις μας.

Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε και το κυριότερο, είμαστε εδώ για να ακούσουμε.

Αν ορισμένοι εκλάβουν αυτή μας την προσπάθεια ως «αδυναμία» είναι αυτονόητο, ότι θα πάρουν τις απαντήσεις τους.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τους ψιθύρους.

Τους καλούμε να αφήσουν πίσω παλαιοκομματικές πρακτικές.

Τους καλούμε να αντιληφθούν την νέα πραγματικότητα και να ανακαλύψουν τον κόσμο της γνώσης, της τεκμηρίωσης, του αποτελέσματος.

Το σήμερα και τις πραγματικές του προκλήσεις.

Άλλωστε οι πολίτες στις καθημερινές μας επαφές, μας  δείχνουν το δρόμο.

Οι μεγάλες αλλαγές δεν έρχονται ουρανοκατέβατες.

Χρειάζεται μεθοδική δουλειά, προσεκτικό σχεδιασμό και αλλαγή νοοτροπίας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις των καιρών.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό ενός κοστολογημένου προγράμματος με αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Για να είμαστε όμως πιο συγκεκριμένοι, επιτρέψτε μου κάποιες συνοπτικές αναφορές παρεμβάσεων, που είναι ανάγκη να γίνουν και να αλλάξει η εικόνα του Δήμου μας, σε λίγους από τους πάρα πολλούς εξειδικευμένους τομείς δράσης, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα μας. 

Οικονομία και ανάπτυξη :

Κεντρικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια νέα οικονομία  αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση της περιοχής μας, με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας και τη μείωση της ανεργίας.

Στη κατεύθυνση αυτή :

-Χαράσσουμε και βελτιώνουμε υφιστάμενες διαδρομές μέσα στην πόλη που να συνδέουν το Κάστρο της Λαμίας και το αρχαιολογικό Μουσείο με το κέντρο της πόλης και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις υποδοχής τουριστικού ρεύματος, σε συνέργειες με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας.  

-Ιστορικές περιοχές ή περιοχές με brand name, όπως Γοργοπόταμος, Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Υπάτη, Παύλιανη, αναδεικνύονται ως τουριστικοί προορισμοί. 

Δημιουργούμε συνθήκες και υποδομές, έτσι ώστε ειδικές κλαδικές διοργανώσεις να ενισχύσουν την επισκεψημότητα και τις διανυκτερεύσεις στην περιοχή ευρύτερα και ιδιαίτερα στις  περιοχές που υπάρχουν και λειτουργούν καταλύματα, όπως  στα Λουτρά Υπάτης, την Υπάτη, την Παύλιανη και τις Θερμοπύλες.

Αναφερόμαστε σε υποδομές αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού με ειδικές διοργανώσεις, που προσελκύουν χιλιάδες λάτρεις των αθλημάτων. Υποδομές παιδικών κατασκηνώσεων σε δοκιμασμένες περιοχές και ανάδειξη του ευ ζειν.  

Επενδύουμε στη δημιουργία διαδρομών μέσα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, στοχεύοντας στην εκτροπή και φιλοξενία τουριστικού ρεύματος, από τον άξονα Δελφοί – Καλαμπάκα. 

Εκπονούμε στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, στοχεύοντας και σε επενδύσεις αγροτουρισμού. 

Ενισχύουμε φορείς της κοινωνικής οικονομίας που ασχολούνται με τον τουρισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα, με στόχο να δημιουργηθούν κέντρα διάθεσης και σε ενδεδειγμένα σημεία της περιοχής αλλά και στο εξωτερικό, με στρατηγικές συνεργασίες.

Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας 

Ανοίγουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο και συγχρόνως αναλαμβάνουμε μια τεράστια ευθύνη, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα. 

Μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και την υλοποίηση των νομοθετικών προβλέψεων, ανοίγουμε διάλογο χωρίς αποκλεισμούς, για το σχέδιο δράσης για την Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας. Ένα σχέδιο που θα απαντά στην χρήση των χώρων, στο χαρακτήρα της ΠΕΛ, στο εκθεσιακό και εμπορικό περιεχόμενο,  στην καινοτομία, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα, αλλά και την  αναψυχή.

Παράλληλα και σε πρώτη φάση βελτιώνουμε και αποκαθιστούμε τις υποδομές, για να γίνουν λειτουργικές. 

Για το κυκλοφοριακό- Προτείνουμε : 

Άμεσες παρεμβάσεις στη βάση μιας ολοκληρωμένης μελέτης αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού, από μηδενική βάση. 

Ρυθμιστικές μεταβολές, έτσι ώστε το κέντρο της πόλης να γίνει φιλόξενο για τους πολίτες.

Τοπικά σχέδια στις περιοχές που παρατηρείται κυκλοφοριακό φορτίο, σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. 

Ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, για τον έλεγχο της εφαρμογής των πολιτικών.

Μεσοπρόθεσμες επενδύσεις στη δημιουργία επίγειων και υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της συγκοινωνίας από και προς τις κοινότητες, σε συνεργασία, με όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς. 

Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα κυκλοφοριακά θέματα. 

Αναβάθμιση της λειτουργίας της επιτροπής κυκλοφοριακού, έτσι ώστε να διευρυνθεί ο δημόσιος διάλογος, για να αντιμετωπίζονται άμεσα τα θέματα.

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση : 

Δημιουργία ξεχωριστής υπηρεσίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και πληροφορικής, υπαγόμενη απευθείας στο Δήμαρχο και στελέχωσή της. 

Πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στις δημοτικές  υπηρεσίες, στις σχέσεις του Δήμου με τον πολίτη και τις κοινότητες.

Αυτόματη έκδοση πιστοποιητικών και πράξεων με χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και ψηφιακής υπογραφής, με εφαρμογές και σε κινητό τηλέφωνο. 

Επέκταση του Wi Fi με αξιόπιστες ταχύτητες, σε όλη την πόλη και τις κοινότητες.

Συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών για τεχνικές λύσεις, με στόχο τη χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας των υπολογιστών, σε όλες τις δράσεις και τις δομές του δήμου.

Θα μπορούσα για ώρες να μιλώ για την Ασφάλεια που πρέπει να νοιώθουν οι πολίτες, την επιχειρηματικότητα, τα αδέσποτα και τις λύσεις που θα δώσουμε για τους Ρομά.

Να μιλώ για την Περιφερειακή Παραγωγή, για την γεωθερμία, για την διανομή φυσικού αερίου για οικιακή κατανάλωση που είναι μπροστά μας, για τα Ψωρονέρια, για της χώρους αναψυχής, για την δημοτική περιουσία, για τα κληροδοτήματα, για τις Ιαματικές πηγές, για ένα διεκδικητικό πλαίσιο για απόκτηση ακίνητης κρατικής περιουσίας, την βιομηχανική Περιοχή, για  τον χάρτη Περιφερειακών Επενδύσεων, τον αναπτυξιακό νόμο και την ανάγκη για κατ’ εξαίρεση ενίσχυση των ορεινών περιοχών, την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων, την παιδεία όλων των βαθμίδων, για την επιμονή στην ίδρυση του  Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την επέκταση, ολοκλήρωση και διαχείριση των αθλητικών χώρων, τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών, το Καινοτομικό Μουσείο και τις Θερμοπύλες, την Υπάτη και το Βυζαντινό Μουσείο, τα σχέδια για το Κάστρο της Λαμίας και την απόδοσή του στους πολίτες, τα σχέδια για τον απεγκλωβισμό του Λεωνίδα και του Διάκου, το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, τους παιδικούς σταθμούς, για τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης της περιοχής, για τη διοικητική οργάνωση του δήμου, και το μοντέλο της διαρκούς λογοδοσίας.

Κοινωνικές δομές :

Νιώθω την ανάγκη να πω λίγες κουβέντες παραπάνω για το πλέγμα προστασίας του πολίτη, από το Δήμο.

Είναι ο τομέας που οι άνθρωποι τον έχουν πολύ περισσότερο ανάγκη, αυτή την περίοδο της κρίσης. 

Σήμερα ούτε καν τα δεδομένα δεν έχουμε, για να χαράξουμε πολιτικές. Έτσι λοιπόν προχωράμε τη δημιουργία του προνοιακού χάρτη του Δήμου. Με επιστημονικό τρόπο, εντοπίζονται τα δεδομένα, ταξινομούνται και στη συνέχεια εξειδικεύονται οι πολιτικές. Εκπονείται  ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τον υγειονομικό και προνοιακό τομέα, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Ωστόσο είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να αναβαθμιστούν και ουσιαστικά να επανασχεδιαστούν οι παραδοσιακές πλέον λειτουργίες της αυτοδιοίκησης, στο προνοιακό επίπεδο.

Τα ξεπερασμένα ΚΑΠΗ αναδιοργανώνονται, για να καλύψουν τις κοινωνικές ανάγκες ευρύτερων περιοχών και αντικειμένων.

Δημιουργείται ένα πλέγμα προστασίας για τους πολίτες, στο οποίο συνεργάζονται, εκτός από της κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα ΚΑΠΗ, τα ΚΗΦΗ, το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κέντρο κοινότητας, το Συμβουλευτικό κέντρο, το κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών.

Εγκαινιάζονται συνέργειες με προνοιακά ιδρύματα είτε φορέων, είτε του δημοσίου, είτε της εκκλησίας.

Ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό με όλα τα μέσα.

Αναδιοργανώνονται σε υπηρεσιακή βάση, στελεχώνονται και λειτουργούν υφιστάμενες δομές, ενώ διεκδικούνται και νέες, με βάση ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επεξεργαζόμαστε από μηδενική βάση τις πολιτικές των τελών για τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τα Άτομα Με Αναπηρία, τους άνεργους αλλά και ανθρώπους που έχουν δυσκολίες στην αγορά εργασίας. 

Διεκδικούμε θεσμικές προβλέψεις για να επεκταθεί το πλέγμα προστασίας, στους  συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Αξιοποιούμε προγράμματα της Ε.Ε. για τη χρηματοδότηση ξενώνων για άστεγους.

Αξιοποιούμε προγράμματα τηλεϊατρικής, σε συνεργασία με κλινικές του νοσοκομείου της Λαμίας, αλλά και άλλων νοσηλευτικών κέντρων.

Όλα αυτά ενδεικτικά, μιας και η λίστα δεν τελειώνει εδώ.

Επενδύουμε συνολικά σε πρακτικές και πραγματοποιήσιμες λύσεις για τα προβλήματα της πόλης μας, χωρίς μεγαλοστομίες και υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν, αλλά και χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρά μας, για την πόλη.

Προσπερνάμε τις διαχωριστικές κομματικές γραμμές και αφήνουμε πίσω μας τα χρώματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι στην αυτοδιοίκηση, δεν περισσεύει κανείς. Φυσικά, δεν αρνούμαστε την ιδεολογική μας προέλευση, αλλά όπως πολύ σωστά λέει και ο φίλος μου ο Κώστας ο Μπακογιάννης οι λακκούβες και τα σκουπίδια δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την συνένωση δυνάμεων, πράξη.

Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, μόνο από τη δουλειά ενός ανθρώπου. Όλα τα μεγάλα και σημαντικά επιτυγχάνονται μέσα από τους κοινούς αγώνες και τις ειλικρινείς προσπάθειες κάθε ομάδας, που είναι έτοιμη να βάλει τη δική της  σφραγίδα, με συνέπεια και με αποφασιστικότητα, χωρίς δογματισμούς, αγκυλώσεις και πολιτική αλαζονεία.

Και στην δική μας περίπτωση, έχουμε ακριβώς μια τέτοια ομάδα.

Για την ακρίβεια, έχουμε την πιο ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΟΜΑΔΑ. Άνθρωποι από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και τους  πολιτικούς χώρους, ενώνουν σήμερα τις δυνάμεις τους, κάτω από την κοινή ιδέα:

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΛΗ

Οι άνθρωποι του συνδυασμού μας είναι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα προβλήματα της πόλης, τις παθογένειες και τις ελλείψεις. Έχουν σπουδαίες ιδέες για την πόλη και κυρίως όρεξη να δουλέψουν σκληρά για να πετύχουμε -όλοι μαζί- την πρώτη μεγάλη νίκη της Λαμίας, μετά από χρόνια.

Βέβαια, από την  προσπάθεια αυτή, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέοι της πόλης μας, τις ανησυχίες των οποίων, όλοι μοιραζόμαστε. Είμαστε και θα είμαστε πάντα ανοικτοί στην φρέσκιες ιδέες τους, την επαναστατικότητά τους και τη διαφορετική ματιά τους στα πράγματα, που εμείς οι μεγαλύτεροι πολλές φορές αδυνατούμε να καταλάβουμε. Άλλωστε, δεν θα ήταν δίκαιο να σχεδιάζουμε ένα μέλλον που τους αφορά, χωρίς τη συμμετοχή τους

Και τώρα επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω την ομάδα που θα μας κάνει πάλι περήφανους, που ζούμε σε αυτή την πόλη :

Δημοτική Ενότητα Λαμιέων

1.- Θανάσης Αργύρης

Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής ΑΣ ΛΑΜΙΑ, πρ. Αντιδήμαρχος Λαμιέων

2.- Δημήτρης Αργυρίου

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Π.Ε. Φθιώτιδας, Μουσικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας,

3.- Λένα Αρκουμάνη-Μουτσουρούφη

πρ.υπάλληλος ΔΕΥΑΛ, Οικονομολόγος

4.- Γιώργος Βάρσος

Αυτοκινητιστής

5.- Γιάννης Βλαχογιάννης

έμπορος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Επικεφαλής εμπορικού τμήματος ΕΒΕ Φθιώτιδας

6.- Δημήτρης Βλάχος

Δικαστικός Επιμελητής

7.- Πάττυ Γαλατά

Προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας

8.-Θωμάς Γεώργας

Βιολόγος - Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

9.- Αργύρης Γιαννέκος

Εργοδηγός- Μηχανολόγος, Συνταξιούχος ΙΚΑ

10.- Δέσποινα Γυπαράκη

Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

11.- Κωνσταντίνα Γώγουλου

Δικηγόρος

12.- Κώστας Καραγεώργος

Ελεύθερος επαγγελματίας, Γενικός Γραμματέας Επιμελητήριου Φθιώτιδας, Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Λαμίας, Μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων,

13.- Γεωργία Καραγιάννη – Γεωργίου

εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραμματέας ΔΑΚΕ Καθηγητών.

14.- Κώστας Κερπινιώτης

μέτοχος Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας Α.Ε.-Δημοτικός Σύμβουλος,

15.- Γωγώ Κοντογιάννη

Λογίστρια – Φοροτεχνικός.

16.- Μιχάλης Κορδολέμης

συνταξιούχος υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πρ. Αντινομάρχης Φθιώτιδας, πρ. Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας.

17.- Βιβιάννα Κορμαζοπούλου

Δημοσιογράφος.

18.- Σωτήρης Κουτσοβέλης

επιχειρηματίας πρ.Δήμαρχος Λιανοκλαδίου, Πρόεδρος «Βοήθεια στο σπίτι», πρ.Αναπληρωτής Δημάρχου Λαμιέων,

19.- Εύη Κυμπή

Εξωτερικός Συνεργάτης του Κέντρου Συμβουλευτικής και Απασχόλησης EUROPROGRESS

20.-Δημήτρης Κυρίτσης

επιχειρηματίας, Αντιπεριφερειαρχης Στερεάς Ελλάδας, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας

21.- Γιώργος Κυροδήμος

Δικηγόρος - Χοροδιδάσκαλος Παραδοσιακών Χορών,

22.- Λεωνίδας Κωστόπουλος

Λογιστής - Πρόεδρος των Φοροτεχνικών Νομού Φθιώτιδας & Ευρυτανίας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας

23.- Λεωνίδας Λαναράς

Ιατρός Παθολόγος - Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας

24.Γιώργος Λέντας

υπάλληλος  ΔΕΔΔΗΕ Λαμίας, Προϊστάμενος Προσωπικού

25- Χριστίνα Μήτσιου

Φιλόλογος, Δικαστικός Υπάλληλος

26. Μιχάλης Μιχαλόπουλος

Ελεύθερος Επαγγελματίας

27. Ευάγγελος Μουμτζής

Στέλεχος Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προπονητής jiu jitsu, Μέλος Δ.Σ των «300»

28. Κώστας Μουστάκας

κοσμηματοπώλης, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην Αντιδήμαρχος

29. Παναγιώτα Μπουρντά

Ιατρός μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

30. Λένα Μώρη – Μπαγιάκου

Γραφίστρια

31. Φωτεινή Νασοπούλου

Ιδιωτική Υπάλληλος

32. Λυδία Νίκα

φοιτήτρια Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

33. Γιάννης Νικολάου

συνταξιούχος τραπεζικός

34.- Αθανάσιος Ντούζγος

Χειρουργός οφθαλμίατρος

35.- Γιώργος Παλιούρας

Αγρότης

36.- Ρέτα Παπαγεωργίου

Ακτινοφυσικός

37. Κατερίνα Παπαθανασίου

ελεύθερη Επαγγελματίας, Ιδιοκτήτρια Τυπογραφείου

38. Θανάσης Παπαχρήστος

Δάσκαλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Φθιώτιδας, Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας

39. Τζένη Πάπουτσα

Αρχιτέκτων – Διακοσμήτρια

40. Αμαλία Ποντίκα

Αρχιτέκτων – Μηχανικός

41. Αννέτα Προβοπούλου

Εικαστικός – σχεδιάστρια

42. Δημήτρης Ρίζος

ελεύθερος Επαγγελματίας, Οικονομικός Επόπτης και Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

43. Μόρφω Ρουποτιά – Σκαμαγκούλη

Καθηγήτρια Φιλόλογος

44. Γιώργος Σγάγιας

απόστρατος Αξιωματικός Λιμενικού Σώματος

45. Κώστας Σταυρογιάννης

αρχιτέκτων Μηχανικός

46. Δημήτρης Τζούφλας

Δικηγόρος

47. Ιφιγένεια Τσαγκάρη

προγραμματίστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών, απόφοιτος ΕΛΚΕΠΑ,

48. Βάνια Τσιαγκούδη

Οικονομολόγος

49. Δημήτρης Τσιγάνης

Δικηγόρος, πολιτικός επιστήμων

50. Παναγιώτης Φώσκολος

Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,

51. Κώστας Χριστόπουλος

Δάσκαλος

Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου

52. Δέσποινα Ζάρα

Δικηγόρος

53. Δημήτρης Μητσόπουλος

Αγρότης, Δημοτικός Σύμβουλος πρ. Αντιδήμαρχος Λαμιέων,

54. Δημήτρης Μπεσλεμές

πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δαμάστας

Δημοτική Ενότητα Λειανοκλαδίου

55. Κώστας Αναστασίου

γεωπόνος - υπεύθυνος επιδοτήσεων στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας

56. Ζήσης Ταγκούλης

Αγρότης

Δημοτική Ενότητα Παύλιανης

57.Γιάννης Ζωγράφος

επιχειρηματίας, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, Πρόεδρος Πολιτιστικού  και Μορφωτικού  Συλλόγου Παύλιανης

58. Ελένη Χαϊμάνη

εμπορικός Αντιπρόσωπος – φαρμακοϋπάλληλος

Δημοτική Ενότητα Υπάτης

59. Νίκος Ζιάκας

ελεύθερος Επαγγελματίας (Εστίαση - Τουρισμός), Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

60. Ροζαλία Κυρτσοκώστα

Κοινωνική Λειτουργός

61. Κώστας Ξεφλούδας

αγρότης, Μέλος του Δ.Σ. του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας,

62. Μάριος Παπαθανασίου

Δικηγόρος

Από εσάς ζητάμε να μας εμπιστευτείτε.

Να μας δώσετε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η πόλη μας μπορεί να νικήσει την απραξία και την αδράνεια.

Ζητάμε να δείξετε εμπιστοσύνη  στις δυνάμεις της ίδιας της πόλης.

Ζητάμε να πιστέψετε σε αυτά που μπορούν να γίνουν από ‘δω και μπρος. Και είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Το μέλλον της Λαμίας είναι να μη βρίσκεται απλά στο κέντρο της Ελλάδας, αλλά να είναι η ίδια το κέντρο της Ελλάδας.

Σας καλώ, λοιπόν, όλους, να γίνετε κομμάτι αυτής της προσπάθειας,

Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο!

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Να τους προσφέρουμε μια πόλη στην οποία θα μπορούν να χτίσουν τη ζωή τους, έτσι όπως την θέλουν.

Γιατί το χρέος μας δεν είναι άλλο απ’ το να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, μια πόλη βιώσιμη. Μία πόλη φιλόξενη.

Μια πόλη που θα χωρά τα όνειρα του καθενός και της καθεμιάς που ζει σε αυτή.