bioximiko

Στο Νοσοκομείο Λαμίας ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης του Κεντρικού Βιοχημικού Εργαστηρίου.

Η εγκατάσταση υπερσύγχρονου συστήματος αυτοματοποίησης της διενέργειας Βιοχημικών και Ανοσολογικών εξετάσεων – το 1ο στην Ελλάδα - θα ολοκληρωθεί σε 2 φάσεις.

  • Σε 1η φάση θα εγκατασταθούν 2 Ανοσοβιοχημικοί αναλυτές ALINITYci της εταιρίας ABBOTT LABORATORIES και 1 αναλυτής LIAISONXL της εταιρίας ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ, οι οποίοι θα παραδοθούν σε λειτουργία έως τις 10 Απριλίου 2019.
  • Στη 2η φάση θα εγκατασταθεί το σύστημα αυτοματοποίησης ACCELERATORa3600 της εταιρίας ABBOTTLABORATORIES, δίνοντας τη δυνατότητα στο εργαστήριο για πλήρη αυτοματοποίηση της επεξεργασίας δειγμάτων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ανάλυση τους.

Το σύστημα ACCELERATORa 3600 θα ενοποιήσει τους Βιοχημικούς και Ανοσολογικούς αναλυτές παρέχοντας στο εργαστήριο δυνατότητες αυτοματισμού για τις περισσότερες κατηγορίες αναλύσεων με ένα καθολικό σταθμό εργασίας, χρησιμοποιώντας μία, κοινή εισαγωγή δειγμάτων και ένα Λογισμικό Διαχείρισης Δεδομένων. Η 2η φάση θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουνίου 2019.

Η σημαντική αυτή ιατροτεχνολογική αναβάθμιση του Βιοχημικού εργαστηρίου θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της περιοχής ευθύνης μας  δεδομένου ότι, θα σημάνει την ταχύτατη έκδοση αποτελεσμάτων για όλες τις εξετάσεις καθώς και την εν γένει ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών του με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τρόπο λειτουργίας στην Χώρα.