DSC06020

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 συναντήθηκε με τον «Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας» και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, για την Παιδεία και εκπαίδευση του Δήμου Λαμιέων, όπως αυτοί αποτυπώνονται στη «πλατφόρμα διαλόγου πολιτών».

Κατά την συνάντηση από την πλευρά του υποψηφίου Δημάρχου, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι προτεραιότητες στα θέματα  της εκπαίδευσης και με βάση τις αρμοδιότητες του Δήμου είναι   :

1. Η συγκέντρωση των αιτημάτων των διευθυντών για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιεράρχηση αυτών στην κατεύθυνση ικανοποίησής τους, με αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων.

2. Η άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα για επισκευές και συντηρήσεις από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με την ενεργοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

3. Η εξοικονόμηση πόρων με την επέκταση του δικτύου και  χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για αυτόνομη ηλεκτροδότηση των σχολικών μονάδων και την αλλαγή παρόχων σταθερής τηλεφωνίας και internet με οικονομικότερες τιμολογιακές πολιτικές και προγράμματα.

4. Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους μαθητές και τους γονείς, με ενίσχυση των μέτρων προστασίας στα σχολεία και τον περιβάλλοντα χώρο. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές ενισχύουμε τη φύλαξη και τοποθετούμε συναγερμούς, προς αποφυγήν βανδαλισμών και καταστροφών ή και κατάληψης των χώρων από άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Από την πλευρά του «Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας», τονίστηκε η ανάγκη ελέγχου από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου  όλων των σχολικών μονάδων, ιδίως νηπιαγωγείων, για ζητήματα αντισεισμικής προστασίας, πυρασφάλειας και επισκευών, αποσυμφόρησης σχολικών μονάδων από μαθητές με δημιουργία καινούργιων,  διαχωρισμού του Ειδικού Δημοτικού από το Ειδικό Γυμνάσιο.  Επίσης τονίστηκε η θέληση για συνεχή συνεργασία και διάλογο για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και είναι αρμοδιότητας του Δήμου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, με αφορμή τη συνάντηση αυτή, δήλωσε : «……….Εχουμε καθιερώσει το διάλογο και τη συνεργασία με όλους, σαν βασική αξιακή αρχή που καθορίζει τη πορεία μας. Με τους φορείς της εκπαίδευσης αυτό καθίσταται αυτονόητο. Με  συνέπεια και υπευθυνότητα, πρωταρχικά για τα παιδιά και τους νέους,  θέλουμε το Σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία, και την Παιδεία ως εργαλείο που θα αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό όλων, θα ενθαρρύνει ταλέντα και θα βελτιώνει αδυναμίες. Στο πλαίσιο αυτό  η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να αρκείται απλώς στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, φροντίζοντας να ανταποκρίνεται όσο γίνεται καλύτερα στην ευθύνη επισκευής και συντήρησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, αλλά θα πρέπει να  μεριμνά, να σχεδιάζει και να υλοποιεί δράσεις γενικότερα για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των μαθητών και των γονιών τους. Κι αυτό, γιατί η παιδεία σφυρηλατεί αξίες, διαμορφώνει συνειδήσεις και βάζει τα θεμέλια για μια υγιή κοινωνία…..».