narkotika

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, στο πλαίσιο πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας στις 06-04-2019, αμέσως μετά την απολογία του 35χρονου στον κ. Ανακριτή Λαμίας, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Στην ανωτέρω δικογραφία, περιλαμβάνονται τέσσερα (4) ακόμη άτομα – συνεργοί του 35χρονου, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων προέκυψαν κατά την εξέλιξη της ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 32 και 46 ετών, καθώς και δύο ημεδαπές, ηλικίας 59 και 26 ετών, κατηγορούμενοι ομοίως για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως διακριβώθηκε, ο 35χρονος, από κοινού με τους ανωτέρω συνεργούς του, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην διακίνηση ηρωίνης, σε διάφορους χρήστες περιοχών της Φθιώτιδας.

Για τον σκοπό αυτό, ο 35χρονος μετέβαινε σε περιοχές της Αττικής, όπου αφού προμηθευόταν ποσότητες ηρωίνης, ακολούθως επέστρεφε στην πόλη της Λαμίας και μαζί με τους συνεργούς του, αρχικά απέκρυπτε και ακολούθως διακινούσε αυτές, αντί χρηματικού αντιτίμου.

Στο πλαίσιο μάλιστα της έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες διακίνησαν, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον (314,58) γραμμάρια ηρωίνης.

Γίνεται μνεία ότι ο 35χρονος, είχε συλληφθεί στις 31-03-2019, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί και κατασχεθεί μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.