perif d

Με την Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα, τον αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος Κώστα Δημητρακάκη και στελέχη των Διευθύνσεων, αλλά και με τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Παντελή Μπάγκο και τους Προέδρους των δύο Τμημάτων, συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Πρόταση Ευθύνης».

Οι ιδιαίτερα διεξοδικές συζητήσεις και με τους δύο φορείς έγιναν σε άριστο κλίμα με διάθεση στενότερης συνεργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο Νίκος Σταυρογιάννης σημειώνει:

«Εκπαίδευση: Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η διαρκής μέριμνα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μας μονάδων, η ασφάλεια και οι εν γένει καλές συνθήκες, που πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία, είναι οι βασικές προτεραιότητες του Δήμου μας. Ο Δήμος μας διαθέτει αυτή τη στιγμή 97 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων με προβλήματα από το παρελθόν και με απαιτήσεις που συνεχώς αυξάνονται. Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε την εκπαίδευση σε προτεραιότητα. Προχωρήσαμε σε έργα και παρεμβάσεις ουσίας, που δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν, με χρήματα από τις Σχολικές Επιτροπές, από ιδίους πόρους αλλά και από μικρές χρηματοδοτήσεις μέσω Υπουργείων. Διευρύναμε τις πολιτιστικές, κοινωνικές και ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία όλου του Δήμου. Λύσαμε χρόνια προβλήματα, όμως υπάρχουν κι άλλα και σε αυτά εστιάζουμε. Στόχος μας είναι μέσα από εποικοδομητική διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις, αλλά και τις σχολικές μονάδες, ένα-ένα να επιλύουμε όλα τα προβλήματα και να δημιουργούμε συνεχώς καλύτερο περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Πανεπιστήμιο: Μετά από μια ταραχώδη περίοδο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, βρισκόμαστε απέναντι σε νέες προκλήσεις που απαιτούν γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες. Αποδεδειγμένα η τριτοβάθμια εκπαίδευση συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη κάθε τόπου και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής, γι’ αυτό και είμαστε διαρκώς έμπρακτα αρωγοί και ενεργοί υποστηρικτές της, επενδύοντας στη γνώση, στην έρευνα, στην καινοτομία. Σύντομα, αυτό θα πραγματοποιείται στο Δήμο μας με καλύτερους όρους, μετά την παραχώρηση της ΠΕΛ στο Δήμο Λαμιέων και την ίδρυση του Πάρκου Καινοτομίας που θα λειτουργήσει στο χώρο της, σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο και Ερευνητικούς Φορείς. Εκεί τα νέα μυαλά θα έχουν το χώρο τους, για να μετατρέπουν τις φρέσκιες ιδέες τους σε εφαρμογές. Εκεί θα αξιοποιείται η ακαδημαϊκή γνώση προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, συνδέοντας τη θεωρία με την επιχειρηματικότητα, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση νέων επιχειρηματιών που θα βρίσκουν στη Λαμία τον κατάλληλο χώρο για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με startup επιχειρήσεις.

Ακόμα, πρόθεσή μας είναι να παραχωρηθούν δημοτικοί χώροι στο Πανεπιστήμιο, όπως ο τελευταίος όροφος του Δημαρχείου, για να στεγαστούν υπηρεσίες του και να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται μετά την ίδρυση και των νέων τμημάτων. Τέλος, επιδιώκουμε μια πιο στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών στο Δήμο, την οποία ξεκινήσαμε τα τελευταία χρόνια με το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και έχει μόνο θετικά αποτελέσματα να παρουσιάσει.»