IMG 486f4f95b9e096a7fc87de9a1c22e72d V

Στις 3 Μαΐου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια ευρωβουλευτή Έφη Χαλιού, υποψηφίους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συμβούλους, του Δήμου Λοκρών και της Περιφέρειας Στερεάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πραγματοποίησε περιοδεία στο χώρο της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή της Λάρυμνας στην Φθιώτιδα.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, μαγαζιά και το ιατρείο του οικισμού. Η υποψήφια Ευρωβουλευτής μίλησε στην πύλη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η δραστηριότητα των Κ.Ο.Β  τελείωσε με ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο καφέ MAD της παραλίας της Λάρυμνας, σε ένα χώρο που γέμισε από εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.                                                                  

Στη σύσκεψη ο Παπαϊωάννου Δημήτρης, εργαζόμενος στην ΛΑΡΚΟ και υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος, άνοιξε την συζήτηση καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους.

Στην συνέχεια μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Θωμάς Καρατράντος, τονίζοντας ότι: «οι υποψήφιοι με τη λαϊκή συσπείρωση είναι κομμάτι μέσα από τους εργαζόμενους, δεν τους βλέπει ο λαός της περιοχής για πρώτη φορά, δεν ήρθανε με κάρτες για να τους γνωρίσουν. Οι εργαζόμενοι τους ξέρουν μέσα από τους αγώνες της ΛΑΡΚΟ, τους αγώνες των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες, τους αγώνες για το περιβάλλον, τους αγώνες κατά τη συγχώνευση των σχολείων και των υπηρεσιών, τους αγώνες για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, τους αγώνες του εργατικού Λαϊκού Κινήματος ενάντια στην κατάργηση της ασφάλισης, αγώνες για τις Συλλογικές Συμβάσεις, αγώνες ενάντια στα μνημόνια».

Κάλεσε τους παραβρισκόμενους «να γίνουν ο κρίκος έτσι ώστε  να μεγαλώσει ο προβληματισμός σε κάθε λαϊκή οικογένεια. Το δίλημμα είναι τη Δημοτική αρχή θέλουν. Θέλουν Δημοτική αρχή που να προσκυνάει και να εφαρμόζει τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης και των κυβερνήσεων ή δημοτική αρχή που θα ασκεί πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην πράξη. Όπου οι κομμουνιστές είχαν τα κλειδιά της δημοτικής αρχής, η αντιπολίτευση που άσκησαν στην κεντρική εξουσία έφερε αποτελέσματα άμεσης ανακούφισης στον λαό. Η Λαϊκή Συσπείρωση από οποία θέση και να βρεθεί στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσει».

Στη συνέχεια η Έφη Χαλιού κάλεσε τους παραβρισκόμενους «να μην τσιμπήσουν στο ψευτοκαυγά και στα ψευτοδιλήμματα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε: «καυγαδίζουν για να κρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση που έχουν, τη στρατηγική υπεράσπισης των συμφερόντων της αστικής τάξης,  την συμφωνία τους στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τσάκισμα των εργαζομένων και του λαού συνολικά στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Όσες κάλπες και να στήσουν ένα πρέπει να είναι το δίλλημα των εργαζομένων, θα στηρίξουν ξανά τους δοκιμασμένους, τους αντιμνημονιακούς που γίνανε μνημονιακοί, τους  τάχα αριστερούς που αποδείχτηκαν πιο δεξιοί και από τους δεξιούς. Αυτούς  που προσκυνάνε το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και μας λένε πρόοδο το τσάκισμα της ζωής μας. Αυτούς που τις πολιτικές τους πλήρωσαν με αίμα οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Αυτούς που είναι ένα με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, με αυτή τη μαφία της ΓΣΣΕ ή θα στηρίξουν τους πρωτοπόρους αγωνιστές  που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά, προειδοποίησαν για αυτά που έρχονται, οργάνωσαν με όλες τους τις δυνάμεις τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν, προειδοποιούν αυτή τη στιγμή ότι η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί και η μόνη λύση είναι δυνατό ΚΚΕ  με δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα για να έρθει πραγματικά ο εργαζόμενος λαός στην αντεπίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος μιας εξουσίας που αφέντης θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος».

Στην συνέχεια μίλησε ο Πολίτης Παναγιώτης, εργάτης, συνδικαλιστής στην ΛΑΡΚΟ και υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Στερεάς καλώντας τους παραβρισκόμενους «να δώσουν την μάχη έτσι ώστε η πείρα που έχουν οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ να μετατραπεί σε ψήφο στο ΚΚΕ, σε δική τους δύναμη». Όπως είπε «οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ γνωρίζουν καλά το ΚΚΕ, σήμερα βιώνουν την διαφορά στο σωματείο της ΛΑΡΚΟ όπου ανέβηκε η δύναμη των ταξικών δυνάμεων».

Τέλος, ο Γιώργος Ρούσσης, συνταξιούχος εργάτης από την ΛΑΡΚΟ, πρώην συνδικαλιστής και εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Λοκρών τόνισε «ότι όσοι ζήσαμε την νικηφόρα απεργία το 1977, ξέρουμε το ΚΚΕ, έχουμε δεσμούς μαζί του, η δύναμη στο ΚΚΕ είναι δύναμη των εργαζομένων».

Η σύσκεψη, όπου μετατράπηκε σε συγκέντρωση,  έκλεισε με αισιοδοξία, φωνάζοντας οι παραβρισκόμενοι «ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ».