16

Ένα 2ήμερο με «πολύ τρέξιμο», είτε νύχτα στο κέντρο της πόλης είτε μέρα στο όμορφο βουνό του Καλλιδρόμου, ζήσαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στο Δήμο Λαμιέων.

Ο Δήμος Λαμιέων βρέθηκε στο επίκεντρο αθλητικών διοργανώσεων που προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από ολόκληρη τη χώρα.

Το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, ο Δήμος Λαμιέων ήταν και πάλι συνδιοργανωτής του 6ου Νυχτερινού Αγώνα Δρόμου Lamia Night & Run 2019 που περιελάμβανε αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων, αγώνα δρόμου 2.800 μέτρων, σκυταλοδρομία 2 Χ 5.000 μέτρα, αγώνα δρόμου 500 μέτρων για παιδιά ΑμΕΑ και πήραν μέρος χιλιάδες αθλητές κάθε ηλικίας.  

Τη σκυτάλη πήρε την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, ο 10ος Ορεινός Αγώνας Τρεξίματος «Ανοπαία Ατραπός» που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων με το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα». Ο θεσμοθετημένος πλέον αγώνας ήταν φέτος επετειακός αφού συμπληρώνει ήδη τα 10 χρόνια ζωής, 10 χρόνια μοναδικών αγωνιστικών εμπειριών στην φθιωτική γη.

Πάνω από 400 δρομείς απ’όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την ιστορική διαδρομή συνολικού μήκους 15,2 χιλιομέτρων που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες στις Θερμοπύλες και να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή που ξεκινά λίγο δίπλα από την Ιερά Μονή Δαμάστας και διασχίζοντας μονοπάτια και δασικούς δρόμους του πανέμορφου και ελατοσκέπαστου δάσους του Καλλιδρόμου, να τερματίσουν στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, λίγα μέτρα μακριά από το άγαλμα του Λεωνίδα.

Ο Δήμος Λαμιέων στηρίζει διαρκώς τέτοιες σπουδαίες αθλητικές εκδηλώσεις, συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερους επισκέπτες από όλη τη χώρα  που έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φύση, τα εδέσματα και τη ρουμελιώτικη φιλοξενία τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.