titos

Ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας σε συνεργασία με το πρόγραμμα "Οι Νέοι της Όπερας", που προσφέρει η Εθνική Λυρική Σκηνή σε νέους λυρικούς καλλιτέχνες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι. Λάτση, παρουσιάζει την όπερα «Η μεγαλοψυχία του Τίτου» (La Clemenza di Tito) του W. A. Mozart.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η μουσική διδασκαλία και διεύθυνση του μουσικού συνόλου είναι του αρχιμουσικού Μιχάλη Παπαπέτρου. η σκηνοθεσία της Μάρθας Τομπουλίδου, η σκηνογραφία και τα κουστούμια της Αλεξίας Θεοδωράκη και η επιμέλεια κίνησης της Ζυστίν Γκουσσό. Υπεύθυνος του προγράμματος “Οι Νέοι της Όπερας” είναι ο Βαγγέλης Χατζησίμος. Συμμετέχει η Δημοτική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και μικρό μουσικό και φωνητικό σύνολο.

Η Μεγαλοψυχία του Τίτου είναι η τελευταία όπερα που έγραψε ο Μότσαρτ. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο για την αλήθεια και την ομόνοια, την προδοσία, τη συγχώρεση, την αγάπη και τη φιλία. Η «Μεγαλοψυχία του Τίτου» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο Πράγας το 1791 ενώ ανέβηκε για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Θέατρο Ολύμπια το 1986.

Διανομή των ρόλων

Τίτος Βεσπασιανός: Χρυσόστομος Καλογριδάκης

Βιτέλλια: Άννα Σμέρου και Λιάνα Κοκόση

Σέξτος: Ιουλία Σπανού

Άννιος: Κατερίνα Μποτώνη

Σερβίλια: Μαρία Αλεξάνδρου /Αιμιλία Τσιμιδάκη

Πόπλιος:  Μαρίνος Ταρνανάς/ Γιώργος Παπαδάκης