59969910 449486018928868 7123099098869137408 o

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, συναντήθηκε διαδοχικά με το Οικονομικό Επιμελητήριο Φθιώτιδας, τη Διοίκηση της ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας, τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Φθιώτιδας και παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, για την οικονομία και ανάπτυξη του Δήμου Λαμιέων.

Κατά τις παραπάνω συναντήσεις από την πλευρά του υποψηφίου Δημάρχου, τονίστηκαν οι προτεραιότητες στα θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος που εστιάζονται σε 12  κυρίως σημεία και είναι   :

1. Χαράσσουμε και βελτιώνουμε υφιστάμενες διαδρομές μέσα στην πόλη που να συνδέουν το Κάστρο της Λαμίας και το αρχαιολογικό Μουσείο με το κέντρο της πόλης και δημιουργούμε της προϋποθέσεις υποδοχής τουριστικού ρεύματος, σε συνέργειες με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας.  

2. Ιστορικές περιοχές ή περιοχές με brand name, όπως Γοργοπόταμος, Θερμοπύλες, Αλαμάνα, Υπάτη, Παύλιανη, αναδεικνύονται ως τουριστικοί προορισμοί.

3. Δημιουργούμε Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προορισμού & Προβολής για τον σχεδιασμό και δημιουργία στρατηγικού πλάνου στη βιώσιμη και μακροπρόθεσμη διαχείριση αστικού τουρισμού και τουρισμού υπαίθρου, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικών της πόλης και κάθε περιοχής.

4. Εκπονούμε ειδικό χωροταξικό σχέδιο για την ανάδειξη του ορεινού όγκου της Οίτης, αναδεικνύουμε ιστορικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαδρομές με βάση το τρίγωνο Θερμοπύλες-Γοργοπόταμος-Αλαμάνα.

5. Επενδύουμε στον εναλλακτικό τουρισμό στον Γοργοπόταμο, τις Θερμοπύλες, την Παύλιανη και την Υπάτη. Στη κατεύθυνση αυτή, αναπτύσσουμε ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης και προώθησης τοπικών επιχειρήσεων στους τομείς του οικοτουρισμού, αγροτουρισμού και οινοτουρισμού και σχεδιάζουμε ειδικές τουριστικές  διαδρομές που συνδυάζουν τις βιωματικές εμπειρίες των επισκεπτών και την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού και φυσικού αποθέματος των κοινοτήτων.

6. Δημιουργούμε συνθήκες και υποδομές, έτσι ώστε ειδικές κλαδικές διοργανώσεις να ενισχύσουν την επισκεψημότητα και τις διανυκτερεύσεις στην περιοχή ευρύτερα και ιδιαίτερα στις  περιοχές που υπάρχουν και λειτουργούν καταλύματα, όπως  στα Λουτρά Υπάτης, την Υπάτη, την Παύλιανη και τις Θερμοπύλες.

7. Προχωρούμε στην εισαγωγή νέων πολιτιστικών, αθλητικών, γαστρονομικών και άλλων θεματικών γεγονότων για την ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας ενώ προωθούμε την πόλη ως προορισμό φιλοξενίας θεματικών γεγονότων σε επιλεγμένες περιοχές ενδιαφέροντος, προάγοντας τα τοπικά προϊόντα, αξιοποιώντας χώρους φιλοξενίας στα λιγότερο δημοφιλή διαμερίσματα του Δήμου μας για την επίτευξη ισόρροπης ανάπτυξης.

8. Δημιουργούμε προϋποθέσεις να καταστεί ο Δήμος μας προορισμός για ταξίδια μικρής διάρκειας, στην κατεύθυνση για την ανάδειξη της Λαμίας σε έναν αστικό τουριστικό προορισμό.

9. Δημιουργούμε την κάρτα επισκέπτη για την παροχή υπηρεσιών στην πόλη και στις εκδηλώσεις. Μια κοινή ταυτότητα προορισμού για την πόλη, τα σημεία ενδιαφέροντος και τις επιχειρήσεις της. Οργανώνουμε δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και αναπτύσσουμε σχήμα πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών, στοχεύοντας στην ενίσχυση των εσόδων, στην προσέλκυση στοχευμένων επισκεπτών και στη μεγαλύτερη επαναληψιμότητα των επισκέψεων

10. Ενισχύουμε φορείς της κοινωνικής οικονομίας που ασχολούνται με τον τουρισμό και τα παραδοσιακά προϊόντα, με στόχο να δημιουργηθούν κέντρα διάθεσης και σε ενδεδειγμένα σημεία της περιοχής αλλά και στο εξωτερικό, με στρατηγικές συνεργασίες.

11. Με αφορμή τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών, ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες διαμόρφωσης των κατάλληλων συνθηκών για την άρτια διεξαγωγή της μεγάλης μας γιορτής «Θερμοπύλεια 2020» με στόχο να αποτελέσουν ορόσημο και αφετηρία μαζί μιας παγκόσμιας προβολής και ανάδειξης του Δήμου μας.

12. Παράλληλα ανοίγουμε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Πανελλήνια Εκθεση Λαμίας μετά την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου και την υλοποίηση των νομοθετικών προβλέψεων και συγχρόνως ανοίγουμε διάλογο χωρίς αποκλεισμούς, για το σχέδιο δράσης για την Έκθεση της Λαμίας. Ένα σχέδιο που θα απαντά στην χρήση των χώρων, στο χαρακτήρα της ΠΕΛ, στο εκθεσιακό και εμπορικό περιεχόμενο,  στην καινοτομία, την τεχνολογία, την συμπληρωματικότητα, την επιχειρηματικότητα, όπως και την  αναψυχή.

Από την πλευρά των φορέων, τονίστηκε η  θέληση για συνεχή συνεργασία και διάλογο για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν την οικονομία και την ανάπτυξη,  για τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, με αφορμή τις συναντήσεις αυτές, δήλωσε : «……….Κεντρικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια νέα οικονομία  αξιοποιώντας τη στρατηγική θέση της περιοχής μας, με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας και τη μείωση της ανεργίας. Θέλουμε να γίνει η Λαμία ένα εργαστήρι ιδεών, πολιτισμού, παραγωγής, έρευνας,  καινοτομίας και πρωτοβουλιών. Θέλουμε μια πόλη που να συνδέει την παράδοση και την καινοτομία. Να δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους πολίτες της.  Μια πόλη με σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο, μια πόλη πρότυπο. Στη προσπάθειά μας αυτή ο διάλογος η συνεργασία και οι συνέργειες με όλους και ιδίως με τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας αποτελεί αξιακή αρχή που καθορίζει την πορεία μας. Στη προσπάθειά μας αυτή δεν περισσεύει κανείς.…..».