IMG 3628

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δικηγόρος, Βουλευτής Καβάλας, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, επισκέφθηκε τη Φθιώτιδα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, με την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε, ανοίγει τον κύκλο αντίστοιχων επισκέψεων Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιων για διάφορα πεδία της δημόσιας σφαίρας.

Στόχος των επισκέψεων, όπως έχει δηλώσει ο Χρ.Σταϊκούρας, είναι η προώθηση προγραμματικών θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και η ανάδειξη προβλημάτων και προτεραιοτήτων της περιοχής.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ο Σταϊκούρας και ο Παναγιωτόπουλος επισκεφθήκαν, μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Θανάση Μακρυγιάννη, το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τo οργανόγραμμα, τις υλικοτεχνικές υποδομές και τις συνθήκες κράτησης, καθώς και για τη συμβολή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο ιδρύθηκε εντός των Φυλακών επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και λειτουργεί από το 2007.

Δεσμεύτηκαν, στο πλαίσιο του εφικτού, για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Σωφρονιστικού Καταστήματος.

Συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας.

IMG 3585

Στη συζήτηση γεννήθηκε η ανάγκη βελτίωσης των προϋποθέσεων για την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, γεγονός που συναρτάται άμεσα με τη λειτουργία της οικονομίας.

Προτεραιότητα είναι η ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου. Το σχετικό έργο δημοπρατήθηκε αρχικά τον Αύγουστο του 2005, με διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνέχεια θεμελιώθηκε το Σεπτέμβριο του 2006, στην περιοχή του τέως Στρατοπέδου Τσαλτάκη. Δυστυχώς έκτοτε, για μια σειρά από ενδογενείς και εξωγενείς λόγους, η κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου δεν προχώρησε.

Είναι η ώρα, η νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να «πιάσει το νήμα» από την προ-προηγούμενη Κυβέρνησή της.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ανάγκη από την κατασκευή, στην έδρα της, τη Λαμία, ενός σύγχρονου, λειτουργικού και εμβληματικού κτιρίου, το οποίο να καλύπτει τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.