oikonomou per ekp1

Την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε στις 6 Ιουνίου 2019, ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας Ν.Δ. Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ο Γιάννης Οικονόμου, αφού εξέφρασε τις ευχές του για καλή δύναμη και επιτυχία σε κάθε μαθητή της Φθιώτιδας, ενημερώθηκε από την Διευθύντρια Περιφερειακής Δ/νσης Στερεάς Ελλάδας, κυρία Ε.Μπενιάτα και τον Διευθυντή Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, κύριο Σ.Πιλιτζίδη για την ομαλή έναρξη και διεξαγωγή της 1ης μέρας των εξετάσεων και συζήτησε μαζί τους για όλα τα σημαντικά ζητήματα που άπτονται της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Γιάννης Οικονόμου αρχικά ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει μια επανάσταση για την Παιδεία με μια συνολική και σε βάθος μεταρρύθμιση.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι για τη Νέα Δημοκρατία το σύγχρονο σχολείο θα πρέπει να μην βασίζεται στην παπαγαλία αλλά στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν στους μαθητές από τη Φθιώτιδα να μπορούν να σταθούν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον τόσο εντός όσο και έκτος Ελλάδας.

Αυτό θα γίνει με την ενίσχυση του Δημόσιου σχολείου μέσω νέων προγραμμάτων σπουδών με δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας, την επανεξέταση του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη δημιουργία Πρότυπου και Πειραματικού σχολείου στην Φθιώτιδα αλλά και τη ριζική αναδιοργάνωση της Επαγγελματικής εκπαίδευσης.

oikonomou per ekp4