FOTO 4

H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους Απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν στις 23-06-2019 δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών, σε Ιερούς Ναούς της Λαμίας, της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας, του Καρπενησίου και της Άμφισσας.

Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, απεύθυνε χαιρετισμό στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Για να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε την πολυδιάστατη και διαχρονική προσφορά του.

Η θεσμοθέτηση του εορτασμού της «Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων», την Κυριακή των Αγίων Πάντων, έχει ξεχωριστή σημασιολογία, γιατί αντανακλά τη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αποστράτους.

Ο σημερινός εορτασμός αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που έχουν επιτελέσει και συνάμα καταδεικνύει ότι είμαστε δίπλα τους και τους θεωρούμε ζωντανό κομμάτι της μεγάλης Οικογένειας της Ελληνικής Αστυνομίας.

H αναγνώριση της προσφοράς τους, έχει ξεχωριστή αξία και σημασία στη συνείδηση όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία και παράλληλα αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος.

Εμείς, οι εν ενεργεία αστυνομικοί, έχουμε την ανάγκη να τους συμβουλευόμαστε και τους θεωρούμε συμπαραστάτες και συναγωνιστές στην άσκηση των καθηκόντων μας, για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.

Είμαστε υπερήφανοι για όλα όσα έχουν προσφέρει και ευχόμαστε ολόψυχα στους ίδιους και στις οικογένειές τους Χρόνια Πολλά, με απεριόριστη υγεία και ευτυχία».

FOTO 77

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Ενώσεων, Συνδικαλιστικοί Φορείς, πλήθος αστυνομικού προσωπικού και πολίτες, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους Απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.

FOTO 5

FOTO 6