65737736 1054854228051005 863627256465981440 n

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία, του υποψήφιου βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία στον Νομό Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου.

Ακολουθεί η ομιλία του Γιάννη Οικονόμου.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Είναι στιγμές που τα λόγια είναι πολύ λίγα για να εκφράσουν τη χαρά, την ευγνωμοσύνη και τη συγκίνηση.

Είναι στιγμές που το ευχαριστώ δεν αρκεί για να χωρέσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις.

Και αυτή η στιγμή είναι τώρα, είναι εδώ.

Εδώ που εκατοντάδες Λαμιώτες  κατακλύσατε κάθε γωνιά όχι μόνο της αίθουσας αλλά ολόκληρου του κτιρίου.

Εδώ απόψε χτυπά η καρδιά μιας περήφανης κοινωνίας που μοιράζεται μια κοινή επιλογή.

Μια επιλογή ζωής.

Να συμμετέχουμε όλοι μαζί στην πολιτική αλλαγή του τόπου.

Να δώσουμε στην Πατρίδα την ευκαιρία που χρειάζεται.

Και αυτό που χρειάζεται είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης

Αυτό που χρειάζεται είναι μια πολιτική, μια Ελλάδα, μια ζωή αλλιώς.

Μια πολιτική που θα απαντά στην ανάγκη να αλλάξουμε τις συνθήκες που δημιουργούν βαθιά δυστυχία και όχι απλώς να τις ερμηνεύουμε.

Αυτό είναι η πολιτική αλλιώς.

Μια Ελλάδα ισχυρή, δυνατή, Ελλάδα της παραγωγής, περήφανης για την ταυτότητας της και συνάμα ανοιχτής και όχι περίκλειστης στις προκλήσεις  του κόσμου.

Αυτό είναι η Ελλαδα αλλιώς.

Και τέλος μια ζωή όπου θα επιστρέψει η αυτοπεποίθηση, μια ζωή όχι μόνο με  ανάγκες αλλά  και με επιθυμίες, μια ζωή πιο φωτεινή ναι αλλά και με περισσότερο χρώμα.

Και αυτό το χρώμα είναι το γαλάζιο της πατρίδας μας.

Είναι το μπλε της σημαίας μας.

Αυτό είναι που θα χρωματίσει την Ελλάδα την Κυριακή των εκλογών.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σήμερα εδώ είμαστε άνθρωποι που γνωριζόμαστε καλά.

Είναι εδώ φίλοι και συνοδοιπόροι από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ, ιστορικά αλλά και νέα στελέχη της παράταξης μας.

Είναι εδώ οι άνθρωποι που συγκροτούν το παραγωγικό ιστό της περιοχή μας.

Είναι εδώ άνθρωποι που επιμένουν και  και προσπαθούν να κρατήσουν τη Λαμία ζωντανή.

Είναι εδώ προσωπικότητες της αυτοδιοίκησης που υπηρέτησαν τον τόπο.

Είναι έδω άνθρωποι που ξέρω  από παιδιά, πού μάθαμε το παιχνίδι στις γειτονιές της πόλης  και που οι ζωές μας  ανθίσανε σε πείσμα εκείνων που θεωρούν ότι τα όνειρα ευδοκιμούν μόνο σε καστανόχωμα και όχι στην άσφαλτο.

Είναι εδώ συμμαθητές μου από το Μουστάκειο  και άνθρωποι της γενιάς μου, που περάσαμε μαζί τις αναζητήσεις της εφηβείας μας  σε μια επαρχιακή πόλη στην αυγή της τελευταίας δεκαετίας του 20ου αιώνα.

Και μαζί μας είναι  και πολλοί  δάσκαλοι και καθηγητές μας, εμβληματικές προσωπικότητες μιας άλλης εποχής.

Είναι εδώ οι γονείς μας και η δική τους γενιά.

Και ναι είναι μαζί μας και  νέοι άνθρωποι που ψάχνουν στη πολιτική την περιπέτεια των ιδεών που θα τους συντροφεύσει στο ταξίδι της ζωής που ξεκινούν.

Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε πολλοί.

Και αυτό είναι η πρώτη μεγάλη νίκη.

Είμαστε εδώ για να ζωντανέψουμε τη Φθιώτιδα με τη δύναμη της εξωστρέφειας.

Είμαστε έδω για την Ελλαδα της επόμενης μέρας, με τη Νέα Δημοκρατία.

Κυρίες και κύριοι,

Απόψε μιλάω στην πόλη μου.

Είμαι ανάμεσα σε δικούς μου ανθρώπους.

Και για αυτό και αποφάσισα να είναι κάπως αλλιώς.

Δεν θέλω να σας μιλήσω καθόλου για το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θέλω να μιλήσω για ιστορίες που τελειώνουν.

Δεν θέλω καν να μιλήσω για μένα.

Θέλω να μιλήσω για μας.

Για τα μεγάλα, τα αιώνια αλλά και για τα πιο άμεσα που συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν.

Γιατί και τα δύο και τα μεγάλα και τα καθημερινά αποτελούν τις ορίζουσες του μέλλλοντος μας.

Και με το βλέμα προς αυτά θα πρέπει να πάμε στις κάλπες την Κυριακή γιατί εκεί θα διαμορφώσουμε το μέλλον μας για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ξεκινώ λοιπόν με αυτό που είναι ή που θα έπρεπε να είναι πάνω από όλα.

Θέλω να σας μιλήσω για την πατρίδα. Για την ανάγκη να ξανφέρουμε στο προσκήνιο της σκέψης και της συνειδησης μας θεμελιώδη  χαρακτηριστικά του Ελληνισμού.  Για την ανάγκη να μαθαίνουμε και να μιλάμε σωστά Ελληνικά και να μην  περιοριζόμαστε στην χρησιμοποίηση 250 λέξεων. Γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι μαγκιά, είναι αναλφαβητισμός και ο αναλφαβητισμός δεν είναι πλάκα. Για την Ελλάδα που πρέπει  να  γνωρίζει την  ιστορία της, να σέβεται τη πίστη των ανθρώπων και να  τιμά τις παραδόσεις της. Γιατί αυτά η γλώσσα, η πίστη, η ιστορία, η παράδοση είναι η ταυτότητα μας. Και  μια χώρα που θέλει να έχει συνέχεια δεν μπορεί  να αγνοεί ή χειρότερα να χλευάζει την ταυτότητα της όπως επιδιώκουν διάφοροι εθνομηδενιστές και ψευτοκουλτουριάρηδες.. Γιατί τότε  θα οδηγηθεί  στην άκριτη αποδοχή συμπεριφορών και αντιλήψεων που δεν είναι δικές της και έτσι θα χάσει την ικανότητα  να στοχάζεται και να αποφασίζει αυτόβουλα.  Και βέβαια  η ταυτότητα μας  δεν μπορεί να  μας αποκόβει, να  γεννά μίσος για τους άλλους, ούτε να γίνεται τοίχος που να μας  κρατά περίκλειστους όπως υποστηρίζουν οι φασίστες και οι λαϊκιστές..  Η ταυτότητα μας είναι το παράθυρο στο κόσμο.  Γιατί πατριωτισμός είναι να αναδεικνύεις την πατρίδα σου στο κόσμο. Όπως  έκανε ο Παπανικολάου στην ιατρική, όπως έκανε ο Σεφέρης και ο Καζαντάκης στα γράμματα, όπως έκανε ο Ωνάσης στις επιχειρήσεις, όπως κάνουν ο Αντετκούμπο και ο Τσιτσιπάς στον αθλητισμό.

Αυτή  ην Ελλάδα πρέπει να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο και  ο κλήρος για αυτό πέφτει ξανά  σε μας  με τη δύναμη που θα δώσετε στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της Κυριακής.

Θέλω να σας μιλήσω για αξίες. Θα ξεχωρίσω δύο. Η πρώτη είναι η ηθική.

Προσοχή ηθική δεν σημαίνει απλώς να μη κλέβεις. Αυτό είναι αυτονόητο. Ούτε σημαίνει να κάνεις μεγάλους σταυρούς και να περιφέρεις τη πίστη σου παντού σαν κοσμικό γεγονός.  Ηθική σημαίνει να  μην εξοντώνεις  αυτόν που συγκυριακά μπορεί να είναι πιο αδύναμος. Να μην πληγώνεις αυτούς που σ αγαπούν. Ηθική σημαίνει να μην εξαγοράζεις ψήφους με τις οικονομίες ή με την απόγνωση των ανθρώπων. Ηθική είναι να έχεις λόγο, να έχεις τίμη και συναίσθηση όχι του εφήμερου αλλά εκείνου που θα μείνει. Και αυτό αφορά τη στάση ζωής μας παντού στη σύντροφο και την οικογένεια μας, στους φίλους και τους συναδέλφους, στο κράτος και στους πολίτες.

Η δεύτερη είναι ο σεβασμός. Σεβασμός θα πει ότι ξέρεις πως στη ζωή πάντα υπάρχει το καλύτερο και  αν σέβεσαι μαθαίνεις να μη ζηλεύεις αλλά προσπάθεις να εξελίσεσαι  συνεχώς. Σεβασμός θα πει κανόνες και ιεραρχία που παει να πει ελευθερία  και  αποτέλεσμα Σεβασμός στη πολιτική σημαίνει να μην εξαπατάς  για να κερδίσεις ψήφους γιατί έτσι εθίζεις μια κοινωνία  στο ψέμα. Σημαίνει ότι ο αντίπαλος δεν είναι εχθρός. Και όταν τον κερδίζεις δεν πρέπει να τον ταπεινώνεις. Και ακόμα περισσότερο για να τον κερδίσεις θα πρέπει  να έχεις εσύ καλύτερες προτάσεις και να μην διαστρεβλώνεις τις δικές του, να μην φράζεις το δρόμο γιατί ανησυχείς ότι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθεί και κάποιος άλλος καλύτερος από εσένα.

Ηθική και σεβασμός οδηγούν στην  ευνομούμενη και συντεταγμένη πολιτεία  ενώ χωρίς αυτά δεν έχουμε  ζούγκλα και παραλογισμό. Η χώρα χρειάζεται μια φωτισμένη ηγεσιά που θα ανασύρει από τη ναφθαλίνη τις αξίες αυτές και  ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας τέτοιος πολιτικός.

Θέλω να σας μιλήσω για τη μεγαλύτερη κρίση που  αντιμετωπίζει η χώρα μας. Μην πάει το μυαλό σας στην οικονομία. Η μεγαλύτεη κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι το δημογραφικό. Η Ελλάδα συρρικνώνεται και γερνά. Ακόμα και πριν την οικονομική κρίση υπήρχε η τάση περιορισμού της οικογένειας. Στη συνέχεια δόθηκε η χαριστική βολή. Σήμερα το χάσμα ανάμεσα στην επιθυμία για τη δημιουργία οικογένειας και την πραγματικότητα μεγάλωσε. Αν κάνουμε το λάθος να υποτιμήσουμε το πρόβλημα, αν πούμε δήλαδη  καλά τώρα ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το 2050 που θα είμαστε πολύ λιγότεροι, τότε δεν θα είμαστε μόνο ασεβείς και ελάχιστοι απέναντι στις γενιές των ελλήνων που έφυγαν αλλά απέναντι και στα παιδιά μας. Γιατί η δική μας αδράνεια θα τα υποχρεώσει να ζουν σε μια χώρα  με λιγότερους ανθρώπους και κυρίως με λιγότερους νέους ανθρώπους. Και αυτό σημαίνει οικονομία σε συνεχή παρακμή και κρίση, σημαίνει στασιμότητα και μούχλα  στην καινοτομία, την τεχνολογιά ,την αισθητική, τη διανόηση, την σύνθεση του πληθυσμού την εδαφική μας ακεραιότητα.

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό που η παράταξη μας και ο Κυριάκος προσωπικά  έχουν εντοπίσει την κρισιμότητα του ζητήματος και έχουν αναγάγει την αντιμετώπιση του δημογραφικού σε θέμα πρώτης προτεραιότητας.

Θέλω να σας μιλήσω για Παιδεία. Θέλω να μιλήσω για τη μόρφωση. Την δική σας μόρφωση φίλες και φίλοι που θα ψηφίσεται για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, αλλά και για την μόρφωση των παιδιών μας. Η παιδεία είναι ο καταλύτης της εθνικής αναγέννησης. Για να σταμτήσει ο φαύλος κύκλος της  παρακμής και να μην ξεκινήσει ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται κάτι πολύ πειρσσότερο από  οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται παιδεία. Η αριστεία, η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, η ανάδειξη σε πρότυπο της σκληρής δουλειάς, οι δεξιότητες, οι γνώσεις, οι ξένες γλώσσες, η πληροφορική και η ψηφιακή πραγματικότητα  είναι για τους νέους Έλληνες εφόδια ζωής. Χωρίς ένα τέτοιο δημόσιο σχολείο, λίγοι προνομιούοχοι θα προχωρούν  και οι υπόλοιποι θα μένουν πίσω. Και η Ελλάδα θα μένει διαρκώς δέσμια κλειστών ελιτ. Γιατί κοινωνίες χωρίς ελίτ, δεν υπάρχουν. Το θέμα είναι με ποιες διαδικασίες αναδεικνύονται. Σας μιλώ για την Παιδεία γιατί στο δικό μου το μυαλό είναι οι ευκαιρίες και τα ρεύματα ανοδικής κινητικότητας που επιτρέπουν σε όσους ξεκινούν από μια πόλη σαν τη Λαμία, επό ένα χωρίο σαν την Αμφίκλεια να δουλέψουν και με την αξία τις γνώσεις και την ικανότητα τους να φθάσουν ψηλότερα. Αυτή είναι η παρέμβαση που μπορεί να έχει η παιδεία προκειμένου οι ελιτ να μην είναι κληρονομικές και παρεοκρατικές αλλά να είναι αξιοκρατικές.

Θέλω να σας μιλήσω για δουλειές και εισοδήματα. Για το κόσμο της επιχειρηματικότητας και της δουλειάς  που παράγει αγαθά, που πληρώνει μισθούς, που δίνει φόρους, που στηρίζει τη λειτουργία του κράτους. Όλοι εμείς θέλουμε και δικαιούμαστε ένα καλύτερο περιβάλλον. Με λιγότερους φόρους, με κίνητρα για επενδύσεις, με αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, με υποστήριξη των εξαγωγών, με έρευνα και καινοτομία.με το κράτος αρωγό και όχι δυνάστη. Και θέλουμε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Θέλουμε από την πολιτεία και την κυβέρνηση μας ένα σινιάλο ότι η ενσωμάτωση στη παραγωγική διαδικασία  δεν μπορεί να είναι για τα κοροίδα που θα απομυζούνται για να μοιράζονται επιδόματα.

Η ψήφος μας στη Νέα Δημοκρατία θα δημιουργήσει συνθήκες απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Θέλω να σας μιλήσω για το πρωτογεννή τομέα, την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Η Ελλάδα και πολύ περισσότερο η Φθιώτιδα παράγει ένα πλήθος αγαθών που έχουν τεράστια ζήτηση στην παγκόσμια αγορά. Παρ’ όλα αυτά οι αγρότες μας είναι χρεωμένοι  και οι καλλιέργειες τους υποαποδίδουν. Για να πολλαπλασιάστει το αγροτικό είσοδημα δεν αρκούν απλώς κάποιες αλλαγές. Χρειάζεται μια συνολικά διαφορετική ματιά, με πολύ λιγότερους φόρους, με  αναμόρφωση  και εντατικοποίηση των ελέγχων, με  αξιοποιήση του επιστημονικού δυναμικού δίπλα στους παραγωγούς και όχι μέσα στα γραφεία. Αυτά όμως αφορούν το γενικό περβάλλον. Υπάρχουν και  πολλά που πρέπει να κάνουμε και εμείς εδώ. Είναι ώρα να σχεδιάσουμε και να υλοπιήσουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το νερό ,με παρεμβάσεις για δεξαμένες και κλειστά δίκτυα γιατί είναι αδιανόητο να  επιτρέπουμε για δεκαέτιες να χύνονται τα νερά στη θάλασσα, να πτίζουμε  με σούδες να κοστίζει  τόσο πολύ σε χρόνο και σε χρήμα  το πότισμα των χωραφιών. Έχει κόστος κάτι τέτοιο βεβαίως και έχει όμως δημόσιο έργο και εσπα δεν είναι μόνο οι δρόμοι αλλά και οι υποδομές που θα δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε καθοριστικούς τομείς της τοπική μας οικονομίας. Και κάτι ακόμη σε ότι αφορά το κοστος παραγωγής. Είναι πολύ σημαντικό είναι ώρα να δούμε ξανά το κόστος της εργασίας  στον πρωτογεννή τομέα γιατί  τελικά αυτός είναι ίσως ομεγαλύτερος συντελεστής στη διαμόρφωση του κόστους παραγωγής.

Και ακόμα θα πρέπει να σκεφτούμε την δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας ΠΟΠ για ότι παράγεται στη Φθιώτιδα και να δώσουμε ταυτότητα στα αγαθά μας. Να  δημιουργήσουμε εδώ στην ΠΕΛ μια φάρμα καινοτομίας, με ερευνητικά ινστιτούτα, με πρότυπες καλλιέργειες, με καινοτόμες  start up που θα παράγουν γνώση αλλά και εφαρμογές για την πρωτογενή παραγωγή.

Περιγράφω τον δρόμο που μπορεί να  ανεβάσει τα εισοδήματα των παραγωγών κατηγορία και μαζί τους να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Και ο δρόμος αυτός περνά μέσα από την πολιτική του Μητσοτάκη στην Αθήνα αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ποιες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες και εδώ.

Θέλω να σας μιλήσω για τη Φθιώτιδα, για τη Λαμία. Για αυτό που μπορεί να γίνει αν καταλάβουμε τι αναξιοποίητο πλούτο έχουμε τριγύρω μας. Είναι αδιανόητο για ένα τόπο να έχει τις Θερμοπύλες, το Γοργοπόταμο και την Αλαμάνα και να κυνηγά τους επισκέπτες με το καριοφύλλι. Είναι ανεξήγητο πώς με τόσες υποδομές, λιμάνι, την ΠΕΛ, ιαματικά λουτρά, αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, στο τόπο μας δεν μπαίνει φρέσκο χρήμα. Τρώμε συνέχως τις σάρκες μας και κυλάμε προς τα κάτω. Η εικόνα αυτή δεν είνι η μοίρα μας. Αλλάζει όχι όμως με πασαλείμματα. Θέλει έξυπνες και καινοτόμες ιδέες. Χρειάζεται σκέψη έξω από το κουτί. Χρειάζεται μεθοδική και συλλογική δουλειά.

Αυτό είναι που ζητάει ο κόσμος από εμάς. Οι άνθρωποι που επίμονα συνεχίζουν να επιχειρούν εδώ, αλλά και όσοι ζουν στη Φθιώτιδα. Μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα αυτή. Αρκει να συμφωνήσουμε ότι για το πολιτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων αυτή πρέπει να είναι η κεντρική μας προτεραιότητα. Και εσέις με την ψήφο  σας την Κυριακή να επιβάλλεται την αντίληψη αυτή.

Γιατί κυρίες και κύριοι, αν και στην επόμενη τετραετία κυριαρχήσει μια πολιτική λογική που θα αιχμαλωτίζει τους ανθρώπους επειδή τους έσβησε μια κλήση ή τους εξασφάλισε μια μετάθεση αλλά η ΠΕΛ θα εξακολουθεί να είναι κρανίου τόπος, θα έχετε σπαταλήσει τη ψήφο σας πολύ ακριβά για πολύ λίγα.

Γιατί αν επιτρέψουμε να επιβιώσουν πάλι λογικές ψηφοθηρίας επειδή υπόχονται δουλειές του ποδαριού για 250 και 400 ευρώ, αλλά η ΒΙΠΕ της Λαμίας ή μονή στη χωρά που είναι στο κέντρο της ΠΑΘΕ με λιμάνι και σιδηρόδρομο στη πόρτα της, εξακολουθεί να είναι γεμάτη κουφάρια ο τόπος μας δεν θα αλλάξει επίπεδο.

Θέλω να σας μιλήσω για την πολιτική. Όχι όπως κατάντησε, αλλά για αυτήν που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος, αυτή τη χρονική στιγμή. Αυτή είναι  πολιτική που απορρίπτει ταυτόχρονα και τον λαϊκισμό και τον ελιτισμό. Είναι η πολιτική που έχει πρόσημο και δεν είναι αχταρμάς. Που  δεν αναταλάσσει αλλά συνδέεται και έτσι γίνεται μια βαθιά ανθρώπινη πράξη. Είναι προσηλωμένη στο αποτέλεσμα και όχι κολλημένη στο πρόβλημα.  Που δεν αναγνωρίζει μόνο ανάγκες αλλά και επιθυμίες. Την πολιτική που διαμορφώνει συνειδήσεις. Είναι η πολιτική που δεν κτίζει παλάτια στην άμμο αλλά ταυτόχρονα γκρεμίζει κάστρα και ανοίγει δρόμους για τους πολλούς. Βγάζει  μπροστά αυτοδημιούργητους και χειραφετημένους ανθρώπους  που εκτοπίζουν  όσους συμπεριφέρονται στους πολίτες σαν αφεντάδες. Και κάπως έτσι η πολιτική μπορεί ναι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Με σχέδιο και σταθερά βήματα.

Και ένα τέτοιο βήμα θα κάνουμε την Κυριακή για αυτό αξίζει να ψηφίζουμε για αυτό χρειαζόμαστε τη ΝΔ.

Για το  τέλος άφησα να σας μιλήσω για τη Νέα Δημοκρατία. Την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καρμαναλής και έδωσε στο τόπο 5 πρωθυπουργούς. Που από τότε μέχρι σήμερα υπηρέτησαν εκατομμύρια έλληνες. Που για κάποιους από εμάς είναι κάτι περισσότερο από μια επιλογή. Είναι κομμάτι του εαυτού μας.

Κάναμε λάθη;

Φυσικά και κάναμε.

Ήταν όμως λάθη την τακτική, ήταν λάθη στη διαχείριση.

Δεν ήταν λάθη στην στρατηγική και στη κατεύθυνση της χώρας.

Είμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Για αυτό και από όλα μας τα χαρακτηριστικά το πιο σπουδαίο είναι ότι μπορούμε και ενσωματώνουμε σε κάθε κρίσμη καμπή την απαίτηση για αντιμετώπιση του παραλογισμού και τις προσδοκίες για καλύτερη ζωή.

Ενώνει δεν διχάζει.

Έχει αξίες δεν είναι τυχοδιώκτης.

Έχει σχέδιο για τη δημιουργία ένος σύγχρονου κράτους.

Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και τη  Κυριακή το βράδυ θα είναι μια δυνατή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Σας μίλησα για πατρίδα και για αξίες. Για το δημογραφικό, την παιδεία, τις δουλειές και τα εισοδήματα. Σας μίλησα για τον πρωτογεννή τομέα και την Φθιώτιδα.

Σας μίλησα για την πολιτική και τη  έα Δημοκρατία. Και όπως σας είπα το έκανα μιλώντας για εμάς.

Επιτρέψτε μου τώρα και μια προσωπική αναφορά.

Ξέρετε ότι είμαι ένας άνθρωπος επαγγελματικά και πολιτικά αυτοδημιούργητος.

Φρόντισα πάντα δίπλα στη πολιτική να είναι πάντα η δουλειά μου. Όχι μόνο γιατί μου έδινε τη δυνατότητα να γνωρίζω τη πραγματικότητα της αγοράς και να καταλαβαίνω γιατί μιλάω όταν αναφέρομαι σε θέματα οικονομιάς, φορολογίας, εργασίας και ανάπτυξης αλλά και για κατι άλλο ανεκτίμητα σημαντικό. Γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ασχολούμαι με την πολιτική χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς το άγχος της καταστροφής αν κάτι δεν πάει καλά, χωρίς την ανάγκη να γίνω αυλικός και παρατρεχάμενος.

Στη πολιτική πάντοτε βασικό μου πρόταγμα ήταν ότι για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη θα πρέπει όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι.

Πρωτίστως όλων, θα πρέπει να γίνουν καλύτεροι οι πολιτικοί, οι άνθρωποι δηλαδή που λαμβάνουν την εντολή να αλλάξουν τις ζωές μας.

Και για μένα η μεγαλύτερη νίκη θα είναι να δημιουργήσουμε μάζι ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής δράσης.

Να βάλουμε φρέσκο αέρα στην πολιτική. Να φροντίσουμε τον τόπο μας.

Είναι αλήθεια ότι όλα αυτά τα χρόνια, για να μην κάνω ούτε βήμα πίσω από τον αξιακό μου κώδικά έφαγα τα μούτρα μου πολλές φορές.

Όμως είμαι εδώ με περισσότερο πάθος από ποτέ γιατί ξέρω ότι το αποτύπωμα που αφήνει πίσω της αυτή η διαδρομή είναι ένα αποτύπωμα πίστης.

Είναι  το σάλπισμα του αδύνατου προς το δυνατό.

Είναι  η πρόκληση, ώστε η μάχη να δίνεται στα ίσα.

Και κυρίως είναι το σημείο που τέμνονται οι διαδρομές μας, η δική μου και η δική σας.

Είναι η επιλογή μας να μην κληρονομήσουμε αλλά να διεκδικήσουμε τη θέση μας στην αγορά, στην κοινωνία, στην πολιτική.

Κυρίες και κύριοι,

Έφτασα μέχρι εδώ με τις δικές μου δυνάμεις.

Για το επόμενο βήμα έχω ανάγκη από τη δική σας στήριξη.

Δώστε μου τη δύναμη, δώστε μου την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μιλήστε στους φίλους σας, στους συγγενείς για μένα.

Για αυτό που είμαι, για αυτό που εκπροσωπώ.

Ελάτε τη Κυριακή να ψηφίσετε για τη Νέα Δημοκρατία και το Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να ζωντανέψουμε τη Φθιώτιδα, με τη δύναμη της εξωστρέφειας. Μορούμε να το καταφέρουμε.

Ζητώ την ψήφο σας για να βγει μπροστά μια νέα εποχή πολιτική.

Μιας πολιτικής αλλιώς.

Τώρα είναι  η ώρα.

https://www.facebook.com/oikonomou/videos/2318885891657423/