sarakiotis gn lamias

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συζητήσει με το Διοικητή Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη και τον Υποδιοικητή Ανδρέα Κολοκυθά για σταδιακή πορεία αναβάθμισης την οποία ακολουθεί τα τελευταία χρόνια το νοσοκομείο και με την ευκαιρία της έναρξηςλειτουργίαςτουνέουμαγνητικούτομογράφου.

Το εν λόγω μηχάνημα αξίας 900.000 ευρώ προστέθηκε σε μια σειρά ενεργειών των τελευταίων ετών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, στις οποίες περιλαμβανόταν και ο νέος αξονικός τομογράφος, ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έλαβε ο κ. Σαρακιώτης, με την έναρξη λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου εξυπηρετούνται αρχικά οι νοσηλευόμενοι και τα επείγοντα περιστατικά ενώ, μετά τη σταδιακή ολοκλήρωση της αναγκαίας μετεκπαίδευσης του υφισταμένου προσωπικού, θα επεκταθεί η χρήση του στο σύνολο των ασθενών και των τμημάτων. Παράλληλα, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έγκριση προκήρυξης για δύο μόνιμους επιμελητές Β΄ με γνωστικό αντικείμενο το μαγνητικό τομογράφο.

Εν συνεχεία, αναφορικά με τη μονάδα τεχνητού νεφρού, σημειώθηκε ότι αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης για τη μεταφορά και λειτουργία της στο ανακαινισμένο πέτρινο κτίριο μετά την ολοκλήρωση των τελικών κτιριακών παρεμβάσεων. Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ενημερώθηκε αναλυτικά σχετικά και με το διαγωνισμό για την προμήθεια στεφανιογράφου αξίας 650.000 ευρώ, ο οποίος βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης των ήδη κατατεθειμένων προσφορών. Πρόκειται για ακόμη μία προσθήκη που θα βοηθήσει το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.