sarakiotis

Τροπολογία (υπ’ αριθμόν 52/2) κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο του υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με θέμα την παρακράτηση δημοτικού φόρου 2% για την περίοδο 2003-2007 στο Δήμο Λαμιέων.

Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, που προκλήθηκε τα έτη 2003-2007 εξαιτίας της απόφασης του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, σύμφωνα με την οποία αυθαιρέτως καταργήθηκε το δημοτικό τέλος ύψους 2%. Δηλαδή το τότε Δημοτικό Συμβούλιο κατήργησε με απόφασή του ένα νόμο του κράτους!

Έτσι, με τον αναδρομικό καταλογισμό το έτος 2008 για ποσά, τα οποία ουδέποτε εισέπραξαν οι επαγγελματίες της εστίασης στη Λαμία, συσσωρεύτηκε ένα υπέρογκο ποσό, που οι περισσότεροι εξ αυτών μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να αποπληρώσουν.

Με την τροπολογία του, ο Σαρακιώτης προτείνει τη διαγραφή του κεφαλαίου κατά ποσοστό 60% των ποσών που καταλογίσθηκαν σε αυτούς, μιας και δεν εισπράχθηκαν ποτέ, καθώς και κάθε σχετικού προστίμου ή προσαύξησης.

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας εισηγείται την εξόφληση του εναπομείναντος ποσού σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Ο Σαρακιώτης καλεί τους συναδέλφους του βουλευτές της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα να υποστηρίξουν την παραπάνω νομοθετική πρωτοβουλία, καθώς επιλύει ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει δεκάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Για το θέμα αναμένεται η συζήτηση την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, οπότε και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών θα αποφασίσει για το αν θα κάνει δεκτή την τροπολογία του Σαρακιώτη.