xeimaras

Στην ανάδειξη, την ουσιαστική αξιοποίηση του Πολιτιστικού πλούτου της Φθιώτιδας και την αύξηση του τουριστικού του αποτυπώματος, στοχεύει με τις 3 ερωτήσεις που κατέθεσε στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ν.Δ. Θέμης Χειμάρας.

Με την 1η ερώτηση, ρωτά την Υπουργό για σημαίνοντα ζητήματα που αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών και σχετίζονται με την οργάνωση περιοδικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας με αιχμές βελών και δοράτων που βρέθηκαν στις ανασκαφές του 1939, την αναβάθμιση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών με σύγχρονες τεχνολογίες εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και το ενδεχόμενο διενέργειας νέων ερευνών στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, του Φωκικού τείχους και της αρχαίας Ανθήλης.

Παράλληλα, με την ίδια ερώτηση, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, επισημαίνει την ανάγκη δυναμικής ένταξης των Θερμοπυλών στην εθνική εκστρατεία τουριστικής προβολής.

Με τη 2η ερώτησή του, θέτει το επιτακτικό ζήτημα της επαναλειτουργίας του αναψυκτήριου στο Κάστρο Λαμίας καθώς και το σχεδιασμό συνόλου δράσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε το Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.

Τέλος, με την 3η ερώτησή του, ο Βουλευτής φέρνει στο προσκήνιο την ανάδειξη και την περαιτέρω διερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου της Μελιταίας Δομοκού εντός του οποίου ενδεχομένως να υπάρχει και το μοναδικό αρχαίο θέατρο της Φθιώτιδας.

Ο Βουλευτής σημειώνει πως έπεται συνέχεια επί του θέματος καθώς :

«Η Φθιώτιδα διαθέτει ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό απόθεμα που την καθιστά μοναδική. Οφείλουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε ουσιαστικές δράσεις για τη  ανάδειξη, την προστασία και τη διασύνδεσή του με  τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Ο εμβληματικός  χώρος των Θερμοπυλών  αποτελεί εθνικό σημείο αναφοράς για κάθε Έλληνα και ξένο επισκέπτη. Έχουμε ιστορικό καθήκον να τον αναδείξουμε ώστε να αποκτήσει επιτέλους την αίγλη και τη θέση που του αρμόζει στον εθνικό και παγκόσμιο τουρισμό».