oikonomou aravossis

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Καθηγητή Κωνσταντίνο Αραβώση πραγματοποίησε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου, όπου συζητήθηκαν θέματα όπως οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, η διαχείριση υδάτων και οι δασικές περιοχές που αφορούν τους πολίτες στην Φθιώτιδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις στρεβλώσεις και τις υπερβολές που υπάρχουν γύρω από τις χαρακτηρισμένες ζώνες Natura.

Στρεβλώσεις και υπερβολές που έχουν σαν αποτέλεσμα σε ένα 30% της ελληνικής επικράτειας και αναλογικά και σε μεγάλο μέρος και της περιοχής μας και ιδιαίτερα στην δυτική Φθιώτιδα να μην μπορεί να αναπτυχθεί επενδυτική δραστηριότητα.

Το θέμα είχε τεθεί στον Γιάννη Οικονόμου από τη Δημοτική Αρχή Μακρακώμης κατά την πρόσφατη συνάντηση στο δημαρχείο της περιοχής.  

Ο Γιάννης Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Γενικό ότι το επόμενο διάστημα θα φέρει το θέμα στη Βουλή με σχετική ερώτηση του ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει εντοπίσει τα προβλήματα σχετικά με τις ζώνες Natura και σκοπεύει στο άμεσο μέλλον, μετά και τη σχετική διαβούλευση να αντιμετωπίσει θεσμικά τα ζητήματα που υπάρχουν.