icon TC1

Στην συνάντηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα, με τον αρμόδιο Υφυπουργό για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκο Παπαθανάση, τέθηκε το ζήτημα της  αναθεώρησης του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, της αύξησης δηλαδή των ποσοστών επιχορήγησης των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εκτεταμένα επίσης, συζητήθηκε η πιθανή δημιουργία Εμπορευματικού Σταθμού Logistics στη Φθιώτιδα και τα βήματα που απαιτείται να προηγηθούν για την ωρίμανση του έργου.

Στον Υφυπουργό, αρμόδιο για τη Δημόσιες Επενδύσεις και το ΕΣΠΑ, Γιάννη Τσακίρη, ο Θέμης Χειμάρας ανέλυσε τις προτάσεις του για την καλύτερη προετοιμασία υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, ειδικότερα δε για την ενίσχυση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ).

Οι ΟΧΕ μπορούν να εστιάσουν σε συγκεκριμένες περιοχές και με την χρηματοδότηση των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να τις θέσουν σε αναπτυξιακή τροχιά και να δημιουργήσουν οικονομία εκεί που δεν υπάρχει.

Ο Θέμης Χειμάρας ενημέρωσε τον Υφυπουργό σχετικά με την πρόταση εξειδίκευσης πόρων του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 που προετοιμάζει ο ίδιος, και πρόκειται να καταθέσει το επόμενο διάστημα,η οποία επικεντρώνεται στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη συγκεκριμένων περιοχών της Φθιώτιδας.

icon TC

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Θέμης Χειμάρας δήλωσε σχετικά:

«Επιδιώκουμε προσηλωμένοι, τη στήριξη των επιχειρήσεων, νέων και υφιστάμενων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση στη Φθιώτιδα σημαντικών επενδύσεων που μπορούν να βάλουν το νομό σε πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι κ.κ. Υφυπουργοί Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Τσακίρης, χαιρέτησαν τις προτάσεις μας και δεσμεύθηκαν να προωθήσουν τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον επιχειρηματικό κόσμο συνολικά, αλλά και τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Φθιώτιδας ειδικότερα».