IMG 1608

Τις αδικίες του Νόμου Κατρούγκαλου εις βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών και τις ασυνέπειες εις βάρους των συνταξιούχων με πολλά χρόνια εργασίας, τις οποίες αποκαθιστά το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, υπογράμμισε στη σημερινή του ομιλία ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», ο Βουλευτής αναφέρθηκε εκτενώς στην ανταποδοτικότητα, την απλότητα και την ευελιξία του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων, ο Θέμης Χειμάρας ανέφερε:

"Η προηγούμενη Κυβέρνηση, με τον επονομαζόμενο «Νόμο Κατρούγκαλου», κυνήγησε τους συνεπείς φορολογούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δούλευαν, αμείβονταν και δήλωναν το σύνολο της αμοιβής τους στην εφορία,  και επιβράβευσε την φοροαποφυγή.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όπως και κανένας συνεπής φορολογούμενος, την ημέρα που έπρεπε να πληρώσω το ενημερωτικό σημείωμα οφειλών του ΕΦΚΑ, μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις  δυσβάσταχτες εισφορές του, “γονάτισε” και αποθάρρυνε τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με το σημερινό Νομοσχέδιο, ανασχεδιάζουμε την Κοινωνική Ασφάλιση, με όρους βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, θα είναι ωφελημένη.

Για πρώτη φορά, δεν θα υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις, αντίθετα προβλέπονται αυξήσεις. Ενισχύεται η ανταποδοτικότητα των συντάξεων, η απλότητα, η ευελιξία και η ελευθερία του ασφαλιστικού συστήματος, μειώνονται οι χρόνοι απονομής συντάξεων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνεστε σε Βουλευτές, που ασχολήθηκαν με τα κοινά, μόνο και μόνο για να ανατρέψουν την αδικία που εσείς, με τις πολιτικές σας, επιφέρατε στην οικονομία και στη μεσαία τάξη.

Απευθύνεστε σε πολίτες που δεν άντεξαν τους πειραματισμούς σας και σας γύρισαν την πλάτη. Και αυτό σας το λέει ένας άνθρωπος της αγοράς από το βήμα της Βουλής.

Επιχειρώ στο κέντρο της Λαμίας εδώ και 15 χρόνια, και αισθάνομαι τιμή, μα και μεγάλη ευθύνη, που εκπροσωπώ τους συναδέλφους μου επιχειρηματίες στη Βουλή, γνωρίζοντας πως σχεδόν όλοι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015, επέλεξαν –δικαίως- τη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές.

Και σε αυτή την ευθύνη, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ανταποκριθεί στο ακέραιο