oikonomou pilitzidis

Τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας επισκέφτηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Σπύρο Πιλιτζίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γιάννης Οικονόμου με τον κ. Πιλιτζίδη συζήτησαν  για το πρώτο βήμα σταδιακής επανόδου στην εκπαίδευση, την επανέναρξη μαθημάτων της Γ’ Λυκείου, που ξεκινά την Δευτέρα.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά  και για εκπαιδευτικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Στην Φθιώτιδα θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 30 σχολεία, τηρώντας φυσικά απολύτως τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας σε ότι αφορά τις αποστάσεις, τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούνται.

Στα σχολεία έχουν φτάσει ήδη τα απολυμαντικά με τα οποία η κυβέρνηση προμήθευσε για το σκοπό αυτό τους Δήμους και όπου αυτά δεν επαρκούν έχουν δοθεί οδηγίες στους διευθυντές να προχωρήσουν σε επιπλέον προμήθειες μέσα από τους πόρους που διαχειρίζονται.

Παράλληλα με ευθύνη και πρωτοβουλία των Δήμων θα γίνεται και η καθαριότητα των αιθουσών και των εγκαταστάσεων πάντα σύμφωνα με όσα ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γιάννης Οικονόμου δεσμεύτηκε στον κ. Πιλιτζίδη να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα σε οποιοδήποτε  σημείο αυτής της σταδιακής επαναλειτουργίας της εκπαίδευσης.  

Σε ότι αφορά την προετοιμασία για την διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, στη Φθιώτιδα θα γίνει αύξηση των εξεταστικών κέντρων από 14 σε 16 προκειμένου να μπορούν να εφαρμοστούν πλήρως οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως είναι απολύτως φυσικό η επάνοδος σε μια νέα πραγματικότητα να προκαλεί ανησυχία και ερωτηματικά.

Η σωστή ενημέρωση από τους ειδικούς, η πιστή εφαρμογή των κανόνων και των οδηγιών από όλους είναι ο πιο σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση του φόβου.