xrisoxoidis

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ιωάννας Γκελεστάθη, Επικεφαλής θεματικού τομέα προστασίας του πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, με Προέδρους ΔΕΕΠ(ΝΟΔΕ) και τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρουσία του Γραμματέα πολιτικής Επιτροπής Γεωργίου Στεργίου καθώς και του Γραμματέα Οργανωτικού Στυλιανού Κονταδάκη.

« Στην ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη που είχαμε, τέθηκαν στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συγκεκριμένα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή της Ανθήλης καθώς και στην πόλη της Λαμίας δηλώνοντας ο κ.Υπουργός ότι εκπονείται ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την παραβατικότητα ,στην επιπλέον ενίσχυση που χρειάζεται η αστυνομική διεύθυνση του νομού με θέσεις αστυνομικών που αφαιρέθηκαν το 2017.

Επίσης ο κ.Υπουργός επιβεβαίωσε το σενάριο για την μετατροπή των Φυλακών Δομοκού σε φυλακές Υψίστης ασφαλείας καθώς και την κάλυψη των θέσεων εργασίας με νέο προσωπικό ,ανέφερε πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία με νέο εξοπλισμό προστασίας των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος ΔΕΕΠ Φθιώτιδας, Σπύρος Κωσταράς, αναφέρθηκε εκτεταμένα στην υποστελέχωση ορισμένων περιφερειακών ΑΤ  καθώς έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ΑΤ Αταλάντης και στο παραεμπόριο που γίνεται στην πόλη.

Ο κ.Υπουργός υποσχέθηκε στην επόμενη επίσκεψη του στο νομό να διευθετηθεί το ζήτημα και με μια συνάντηση με τον Εμπορικό σύλλογο της περιοχής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν σε μεγάλο βαθμό γνώστης όλων των προβλημάτων, δείχνοντας ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα που ταλανίζουν την Φθιώτιδα και άπτονται της ευθύνης του.

Η τηλεδιάσκεψη ήταν η αρχή μιας στενής συνεργασίας με την ΔΕΕΠ Φθιώτιδας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα..»