Themis Cheimaras

Με αναφορά του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας μεταφέρει, προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τα αιτήματα του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φθιώτιδας Ευρυτανίας για στήριξη του κλάδου τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτών των αιτημάτων, τα οποία αποτελούν και προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), τονίζεται η ανάγκη για πολύπλευρη ενίσχυση των λογιστών και φοροτεχνικών,  οι οποίοι ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, εργάστηκαν ακόμα πιο σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες που μεταβάλλονταν καθημερινά, μέσα από συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις και αλλαγές.

Τα αιτήματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

  • φορολογικές ελαφρύνσεις και καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το Μάιο,
  • ειδική πρόβλεψη για ασθένειες των λογιστών και για εγκυμοσύνη των λογιστριών,
  • καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και ελεύθερης επιλογής στον τρόπο πληρωμής τους,
  • συντονισμό του χρόνου λειτουργίας των ψηφιακών πλατφορμών,
  • δημιουργία ειδικής συμβουλευτικής «ομάδας παρατηρητηρίου» από την αγορά, με συμμετοχή σε αυτή πρωτίστως Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε.,
  • κατάργηση προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις όσο διαρκεί η πανδημία και εξορθολογισμό τους.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής: "Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου lock down, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί κλήθηκαν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της εφαρμογής των αλλεπάλληλων νέων νομοθετημάτων της Κυβέρνησης, προκειμένου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηριχθεί η Ελληνική οικονομία. Βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, στη λεπτή γραμμή, ανάμεσα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και στις πρωτοβουλίες της πολιτείας. Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις, τεράστιο όγκο εργασίας και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Αναμφίβολα, χρειάζονται την στήριξη όλων μας. Με αναφορά μου προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητώ να εξετασθούν τα αιτήματα του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φθιώτιδας Ευρυτανίας, πλήρως ταυτισμένα με αυτά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας».