nosokomeio 3

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το Κέντρο Υγείας Λαμίας επισκέφθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιάννης Οικονόμου.

Μετά το τέλος των επισκέψεων ο βουλευτής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και είχα την ευκαιρία να συναντήσω και να συζητήσω με τον διοικητή κ. Κολοκυθά, τον αναπληρωτή διοικητή κ. Καραβάνα, τον διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας κ. Παπανάγνου, τον διευθυντή ΜΕΘ κ. Τσιμπούκα, τον συντονιστή της Ιατρικής Ομάδας COVID-19 κ. Τζήμα και την αναπληρώτρια διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κωστορίζου.

Από την αρχή της πανδημίας στο νοσοκομείο της πόλης μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια να ανταποκριθούμε υγειονομικά, τόσο στις πρωτόγνωρες απαιτήσεις του COVID-19, όσο και στις υπόλοιπες νοσηλευτικές και θεραπευτικές ανάγκες. Ειδικά για το COVID-19 μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκε μια νέα πτέρυγα, πολλαπλασιάσθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ, αποκτήθηκε εξοπλισμός που θα παραμείνει στο νοσοκομείο μας και μετά το τέλος της πανδημίας.

Κι όλα αυτά χωρίς να σταματήσει μέχρι σήμερα η λειτουργία καμιάς από τις κλινικές του νοσοκομείου. Σίγουρα οι έγκαιρες και σωστά σχεδιασμένες ενέργειες της διοίκησης, η υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα και η στήριξη της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, βοήθησαν ουσιαστικά στην κατεύθυνση αυτή.

Εκείνο όμως που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η κατάθεση ψυχής, πέρα και πάνω από το επαγγελματικό καθήκον από το προσωπικό του νοσοκομείου. Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το διοικητικό προσωπικό. Σε αυτούς τους ανθρώπους, στους συμπολίτες μου που εργάζονται το Νοσοκομείο Λαμίας θέλω να εκφράσω το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου για όσα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν όλο αυτό το διάστημα.

Ταυτόχρονα πέρα από την ηθική αναγνώριση οφείλουμε ως πολιτεία να αναγνωρίσουμε και έμπρακτα την προσφορά τους. Για αυτό και πρέπει να φροντίσουμε έτσι ώστε να ενισχυθεί άμεσα με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  το νοσοκομείο μας προκειμένου να λειτουργήσει ακόμη καλύτερα η ΜΕΘ και η μονάδα COVID-19, αλλά και να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο οικονομικής επιβράβευσης της δουλειάς που κάνουν.

Τέλος, επισκέφθηκα 2 από τους χώρους που θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα στην Λαμία. Τις εγκαταστάσεις στο νοσοκομείο Λαμίας και το χώρο στο Κέντρο Υγείας Λαμίας. Όπως ενημερώθηκα τόσο από τον κ Κολοκυθά όσο και από τον διευθυντή του Κ.Υ. κ. Καραγεώργο, όλα είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει και στην πόλη μας ο εμβολιασμός που θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της πανδημίας».

nosokomeio1

nosokomeio2