Κύκλος  επαφών και αντιδράσεων ξεκινά μετά την χθεσινή απόφαση να κλε΄'ισει το σχολέιο δευτερης ευκαιρίας στην Λαμία .
Ηδη η διεύθυνση  του σχολείου απέστειλε έγγραφο προς τον Γ.Γ Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς εκφράζοντας την αντίθεση της στην απόφαση και διευκρινίζει πως  οι αιτήσεις εγγραφής για  την φετεινή χρονιά φθάνουν τις 14  και οι μαθητές του Β΄κύκλου σπουδών  είνια 12 . Αριθμοί ικανοποιητικοί για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του σχολείου .


Θέση στο θέμα πήρε αμέσως και το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας το οποίο  ζητά την συνέχιση  της λειτουργίας  ακόμη και αν υπάρχει μειωμένη  συμμετοχή  σημειώνοντας ότι η απόφαση  βρίσκει αντίθετη την διοίκηση  του εργατικού κέντρου  διότι σταματά  κάθε προσπάθεια  των εργαζομένων της φθιώτιδας  να έχουν μια δευτερη ευκαιρία  στην εκπαίδευση κια την εργασία .
Για απαράδεκτη απόφαση κάνει  λόγο  ο περιφερειάρχης  Στερεάς Κώστας  Μπακογιάννης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο εκφράζοντας  την έκπληξη του  για την απόφαση αυτή και διερωτάται ποιος σκέφτηκε πως η κατάργηση θα  δώσει λύση σε κάτι κια ποιος είναι εκείνος που θεωρεί  ότι οι ενήλικές δεν έχουν  δικαίωμα στην γνώση  και την μάθηση ειδικά σήμερα  που η ανεργία έχει  φθάσει στα ύψη .