Θετική η αποτίμηση λειτουργίας του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων το πρώτο πεντάμηνο της πιλοτικής εφαρμογής του απο την ελληνική αστυνομία .

Τα αποτελέσματα κρίνονται ενθαρρυντικά, με την ανταπόκριση πολιτών και τοπικών Φορέων να είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική

Απώτερος σκοπός είναι η ενσωμάτωση των Κ.Α.Μ. σε δυσπρόσιτες τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων - μεσαίου επιπέδου - που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης
Στη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 52 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 192 περιπτώσεις (142 από ιδιώτες και 50 από τοπικούς Φορείς) συλλογής, παροχής πληροφοριών και θεώρησης γνησίου υπογραφής. Επιπλέον, υποβλήθηκαν μηνύσεις.


    Στην Εύβοια πραγματοποιήθηκαν συνολικά 130 δρομολόγια και εξυπηρετήθηκαν συνολικά 4.649 περιπτώσεις (4.179 από ιδιώτες και 470 από τοπικούς Φορείς) παροχής πληροφοριών, καταγγελιών, βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής, θεμάτων διοικητικής φύσης, πρόληψης έκνομων ενεργειών και υποβολής παραπόνων.
 Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες συμβάλλουν στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε δυσπρόσιτες περιοχές, όσο και την περαιτέρω ανάπτυξη φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες είναι διαμορφωμένα οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνονται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.