Ερευνα διεξάγεται απο την Ελληνική αστυνομία  κατά  συγκεκριμένου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για τη διαπίστωση τέλεσης  του ποινικού αδικήματος της δωροδοκίας, το οποίο φέρεται να διέπραξε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.
 Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική προανάκριση ενώ η περιφέρεια Στερεάς  συνδράμει  στις έρευνες .
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος ζήτησε απο αγρότη του νομού, ο οποίος απευθύνθηκε στην υπηρεσία για να πάρει συγκεκριμενη άδεια καλλιέργειας ,χρήματα προκειμένου να τον διευκολύνει .

Ο αγρότης  ζήτησε την βοήθεια της αστυνομίας  και στήθηκε επιχείρηση   με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να παγιδευτεί ο υπάλληλος ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και δευτερος υπάλληλος αφού η άδεια θα περνούσε για έγκριση και απο τα δικα του χέρια .
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο χρηματικό ποσό  μερικών χιλιάδων ευρώ .
Η περιφερεια  Στερεάς  με ανακοίνωση της κάνει λόγο για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς  και επισημαίνει χαρακτηριστικά

<<Είναι αυτονόητο ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από τη πρώτη στιγμή που κινήθηκε η σχετική διαδικασία συνέδραμε και συνδράμει τις αρμόδιες αρχές, στην εξακρίβωση τυχόν αδικήματος και των υπαιτίων του, παρέχοντας το οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί, πράγμα που άλλωστε αποτελεί και υποχρέωσή της.

Αναμένουμε τα πρώτα πορίσματα και πράξεις των διωκτικών αρχών, προκειμένου να προβούμε σε τυχόν επιβαλλόμενες και οριζόμενες από το νόμο, ενέργειες, άμεσα και αποφασιστικά.

Η δήλωσή μας, από τη πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας για "μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς, καμία σκιά, όλα στο φως " αποτελεί απαράβατη αρχή. Σε αυτή τη βάση καλωσορίζουμε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και ευχαριστούμε τα στελέχη της, για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στον κοινό μας αγώνα.  >>