Πιστός στο πρόγραμμα της κυβέρνησης και στα όσα μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί και χωρίς να ξεφεύγει απο την κυβερνητική γραμμή ο υφυπουργός παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης δεν δήλωσε τίποτα παραπάνω απο τα όσα έχουν ειπωθεί για το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση απο την Λαμία όπου παρευρέθη για την παρέλαση .

Μετά το πέρας της παρέλασης ρωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους για τον Φ.Π.Α  για να απαντήσει πως η κυβέρνηση προσπαθεί αλλά λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα απο το τρίτο μνημόνιο. <<Βρισκόμαστε σε έναν διαρκή αγώνα και στην προσπαθεια εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων >> τόνισε χαρακτηριστικά χωρίς να δώσει καμία ουσιαστική απάντηση για κατάργήσή του . Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του  για την οικονομία σημειώνοντας << οπως ξέρετε η κυβέρνηση κινείται σε πολλά μέτωπα και κάνουμε ότι είνια δυνατό για το καλύτερο >> .
Λίγο νωρίτερα ο κύριος Πελεγρίνης είχε απολαύσει την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λαμία η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω απο τα χειροκροτήματα επισήμων και πλήθους κόσμου .