Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 56 πόλεις της. 

 

Υπολογίζεται πως πάνω απο 2000 μητέρες σε όλη την Ελλάδα θήλασαν ταυτόχρονα σε αυτή την εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

 Για τη Λαμία τη διοργάνωση είχε αναλάβει και φέτος η "Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας Λαμίας"

(www.facebook.com/groups/omada.thilasmou.lamias/)

Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου γέμισε παιδικά χαμόγελα!

Κι εμείς  γιορτάσαμε γιατί η βοήθεια από μητέρα προς μητέρα αποδίδει. Γιορτάσαμε γιατί βοηθώντας η μία την άλλη, κάθε χρόνο όλο και περισσότερες μητέρες καταφέρνουν να θηλάσουν τα παιδιά τους και μαθαίνουν τρόπους να υπερνικούν δυσκολίες και αντιξοότητες. Γιορτάσαμε γιατί μαζί σαν μια γροθιά, μαθαίνουμε και καταφέρνουμε  να πραγματώνουμε το φυσικό και το αυτονόητο, χωρίς να αυτοπεριοριζόμαστε ή να λογοκρινόμαστε.

 Γιορτάσαμε γιατί όλο και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ! Κι έτσι φαίνεται πως, παρόλο που για τη δική μας γενιά η φυσική πράξη του θηλασμού κατακτιέται με καθημερινές μάχες, για τη γενιά των παιδιών μας θα είναι μια αυτονόητη διαδικασία.

 Και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να έρθει η στιγμή που ο Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος να γίνει νόμος του κράτους και να πάψει να παραβιάζεται καθημερινά.  Αγωνιζόμαστε για την ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και την ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να στεκόμαστε απέναντι στην  παραπληροφόρηση και στα εμπόδια που μπαίνουν στις νέες μητέρες από τις πρώτες στιγμές της γέννησης των παιδιών τους.

Φωτογραγφίες Helias Hondos