Στους δρόμους μαθητές και σπουδαστές  διεκδικώντας μια καλύτερη παιδεία . Σήμερα το πρωί οι σπουδαστές που πρόσκεινται  στο ΚΚΕ πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του ΤΕΙ Λαμίας σε ένδειξη συμπαράστασης  στον αγώνα των εστιακών σπουδαστών της Χαλκίδας .

Οι σπουδαστές αντιδρούν στον νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο καλούνται  να πληρώσουν εγγύηση για την διαμονή τους στην εστία . Οπως τονίζουν αυτό σημαίνει  ότι << ανοίγουν τον δρόμο για την επιβολή ενοικίου, επιβάλλουν ρατσιστική ποσόστωση ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες και καταργούν μέχρι και την όποια συνδικαλιστική ελευθερία έχει μείνει. >>
Οι σπουδαστές , μέσω κινητοποίησης πήραν τα κλειδιά και τα μοιράζουν δωρεάν στους δικαιούχους φοιτητές ενώ η διοίκηση ενημέρωσε τον εισαγγελέα .
Η κίνηση αυτή  εξαγρίωσε τις φοιτητικές οργανώσεις οι οποίες τονίζουν πως :<< Στοχοποιώντας μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Οικοτρόφων και άλλους αγωνιστές, εκτοξεύουν χυδαία ψέματα, δήθεν για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, διάπραξη αδικημάτων, χρήση και εμπόριο ναρκωτικών(!!!).
Καταγγέλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των σπουδαστών, που αποτελεί χτύπημα συνολικά στη νεολαία και το λαό. Καταγγέλουμε τις χυδαίες μέθοδες που χρησιμοποιούνται για να χτυπηθεί η δράση του Συλλόγου Οικοτρόφων.>>

Στους δρόμους της Λαμίας χθες το απόγευμα  βγήκνα οι μαθητές των Λυκέιων οι οποίοι ανταπορκίθηκαν στο κάλεσμα του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου  για πορέια διαμαρτυρίας . Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία πάρκου και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης ζητώντας καλύτερη παιδεία χωρίς ελλείψεις και κενά στα σχολεία .