Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθεί στη Φθιώτιδα η πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγελθεί από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για τις 12 Νοεμβρίου . Αιχμή του δόρατος τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου με κυρίαρχα το ασφαλιστικό και το φορολογικό . Το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Διάκου στις 12 το μεσημέρι απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή σημειώνοντας ότι μόνο με τον αγώνα μπορούν να αποτραπούν τα χειρότερα .

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ

 <<Καλούμε τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη  12 Νοεμβρίου 2015 ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ για να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό.

Μετά από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, μετά από 6 χρόνια υποτίμησης της ζωής μας από τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων που εφάρμοσαν όλες οι Κυβερνήσεις, δυστυχώς καλούμαστε να πληρώσουμε και πάλι εμείς οι εργαζόμενοι τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει. Επειδή τα προγράμματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους για άλλη μια φορά δεν βγαίνουν, θεωρούν ότι πρέπει να πληρώσει την ανικανότητά τους ο λαός, με νέα φτώχεια και εξαθλίωση.    

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 12:00΄ το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.>>

 

Στην απεργία συμμετέχει και το ΠΑΜΕ με όλα τα σωματεία εργαζομένων το οποίο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία πάρκου στις δέκα και μισή το πρωί .

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει :

<<Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει μία βάρβαρη ταξική πολιτική  και όλα τα μέτρα που έρχονται σε συνέχεια της ψήφισης του 3ου μνημονίου φέρνουν επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό,στη φορολογία,στην Υγεία και Πρόνοια. Ανοίγουν  το δρόμο για τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου που κράταγε φυλαγμένο στα συρτάρια του εδώ και χρόνια.

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δοθεί μήνυμα στην  μεγαλοεργοδοσία που για χάρη της δημιουργούνται και ψηφίζονται όλα τα νομοσχέδια. Να σταλεί μήνυμα στην συγκυβέρνηση και στην ΕΕ ότι ο λαός δεν πρόκειται να δεχτεί τον   σφαγιασμό του.Αυτά τα μέτρα είναι απαράδεκτα  και έτσι πρέπει να τους επιστραφούν .Να τους κοπεί ο βήχας και να σταματήσουν να μας προκαλούν με το να λένε συνεχώς ότι συμφωνούμε με την ψήφιση και την εφαρμογή αυτών των μέτρων.Κανένας βιοπαλαιστής ανεξάρτητα τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές δεν συμφωνεί με τον σφαγιασμό του, κανένας δεν εγκρίνει την εφαρμογή τους. Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της περιοχής  με αισιοδοξία  έχοντας την πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις  ,γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς ο εργαζόμενος λαός ,έχουμε μόνο μια διέξοδο: Να ξεσηκωθούμε>>