Έτοιμος για τον χειμώνα δηλώνει ο Δήμος Δομοκού μετά την συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας στην οποία παρευρέθησαν και οι εκπρόσωποι πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Στερεάς Αθανάσιος Καρακάντζας και Παναγιώτης Ζώης . Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, που ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας .

Παράλληλα έγινε αποτίμηση των ενεργειών που έγιναν τον προηγούμενο χειμώνα, αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν. Αναφέρθηκαν όλες οι ενέργειες προετοιμασίας και πρόληψης που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως και όσες έχουν προγραμματιστεί. Επισημάνθηκε η ανάγκη καθαρισμού της κοίτης ρεμάτων του Δήμου, διαγράμμιση οδικών αξόνων και του επαρχιακού δικτύου, αλλά και οι δυσκολίες υλοποίησης αυτών. Διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υλικά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, που δυσχεραίνουν το έργο της αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση φαινομένων.Αποφασίστηκε να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για μείωση των κινδύνων, όπως: κατά προτεραιότητα καθαρισμοί σε συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία ρεμάτων και αναζήτηση πόρων για τη διαγράμμιση, καθώς επίσης ενημέρωση πολιτών, έγκαιρη προμήθεια και διανομή αλατιού, ελεγχόμενη προσέγγιση σε δρόμους και περιοχές όταν υπάρχει έντονη χιονόπτωση.Διατυπωμένη πρόθεση του Δήμου Δομοκού είναι να αντιμετωπιστούν άμεσα όσα προβλήματα διαπιστώθηκαν και σε στενή συνεργασία με τους λοιπούς φορείς Πολιτικής Προστασίας να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε δεύτερη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού στον ίδιο χώρο, με αντικείμενο συζήτησης  τον Αντισεισμικό Σχεδιασμό και τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών αυτού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη διενέργειας προσεισμικού ελέγχου σε κτίρια δημόσια και κοινωφελούς χρήσης, στην ενημέρωση – εκπαίδευση του πληθυσμού, στον προσδιορισμό & έλεγχο ασφαλών χώρων συγκέντρωσης – καταφυγής του πληθυσμού και χώρων καταυλισμού, στον Προγραμματισμό της μεταβατικής στέγασης των πληγέντων (άμεση & προσωρινή στέγαση) καθώς και στην αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων.