Παραλείψεις και  απουσίες σημαντικών  έργων  απο το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Λαμιέων ανακαλύπτει  το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς και αποστέλει επιστολή στον ΄δημαρχο Νίκο Σταυρογιάννη , στο πλαίσιο της ανοικτής συζήτησης  που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα . Παράλληλα είναι ανοικτή και η ιστοσελίδα  του Δήμου  στο διαδίκτυο για παρατηρήσεις των πολιτών κια των φορέων . Το  τεχνικό επιμελητήριο  τονίζει την πλήρης απουσία  στον τομέα μελετών, της ψηφιοποίησης του αρχείου της Υπηρεσίας ∆όμησης του ∆ήμου Λαμιέων, ενώ είναι κοινός τόπος ότι η διαχρονική πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αρχείο ταλαιπωρεί με τον χειρότερο τρόπο πολίτες και μηχανικούς.


Παράλληλα ζητά να υπάρξει ενοποίηση πολλών και μικρών έργων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κατά το νόμο διαγωνιστικές διαδικασίες , να μην σπαταληθούν πόροι σε απευθείας αναθέσεις .

Ειδικότερα το ΤΕΕ στην επιστολή του αναφέρει:
1. Είναι πλήρως δυσανάλογος ο προϋπολογισμός που αφορά έργα και μελέτες στην έδρα του ∆ήμου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα οι προϋπολογισμοί των έργων στην έδρα αντιστοιχούν σε 1.360.000 ευρώ από τα συνολικά 3.526.000 ευρώ ήτοι ποσοστό 38,5% τη στιγμή που πάνω απότο75% των συμπολιτών μας ζουν και πολλοί περισσότεροι εξυπηρετούνται στην έδρα του ∆ήμου.
2. Να υπάρξει ενοποίηση πολλών και μικρών έργων ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κατά το νόμο. Διαγωνιστικές διαδικασίες, να μη σπαταληθούν πόροι σε απευθείας αναθέσεις,
Να υπάρξει ο απαιτούμενος ανταγωνισμός και να καρπωθεί ο ∆ήμος το όφελος της προσφερόμενης έκπτωσης.
3. Παρατηρείται ιδιαίτερα μικρός αριθμός μελετών και θα έχει σαν συνέπεια στο άμεσο μέλλον να μην υπάρχουν έργα με ολοκληρωμένες μελέτες και σχετικά καλό βαθμό ωρίμανσης έτοιμα προς δημοπράτηση.