Παρά την βροχή που έπεφτε την ώρα της συγκέντρωσης στην πλατέια Πάρκου και παρά τα προβλήματάτους οι συνταξιούχοι έδωσαν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν τα σωματεία της Φθιώτιδας στην πλατεία Πάρκου σήμερα Πέμπτη το πρωί .Συνταξιούχοι του δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ ήταν εκεί δηλώνοντας ότι δεν θα ανεχθούν   νέο ψαλίδισμα στις συντάξεις τους γιατί κανένας δεν μπορεί να αντέξει άλλο .

 

Οι συνταξιούχοι ζητούν να αποσυρθούν όλα τα αντιλαικά μέτρα του μνημονίου , να μην γίνει καμία μείωση των συντάξεων , να τους επιστραφούν όλες οι περικοπές και να γίνει επαναχωρήγηση του 13ου και 14ου μισθού .

Παράλληλα ζητούν να καλυφθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας από το απαραίτητο επισημονικό και ιατρικό προσωπικό , να αποδοθούν στα ταμεία τα οφειλόμενα από το κράτος τεράστια ποσά , να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία κα να σταματήσουν τα κονδύλια που δίνει το κράτος για εξοπλισμούς υποστήριξης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και αυτά τα ποσά να διατεθούν για την ειρήνη και την παιδεία .

Χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι τών σωματείων δηλώνοντας ότι θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο για την διασφάλιση της σύνταξής τους και για να ζήσουν με αξιοπρέπεια ενώ χαιρετισμό απήυθυνε και ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΔΕΗ . Στην κεντρική του ομιλία οπρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Μιχάλης Γιαλαμούδης τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπογράψει για άλλη μια φορά την θανατική καταδίκη των συντάξεων και δεν πρέπει σημείωσε να συμβεί αυτό διότι αυτή την φορά θα είναι και η καταλυτική για την επιβίωση των συνταξιούχων

Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορέια διαμαρτυρίας φθάνοντας έξω από την περιφέρεια στην πλατέια Ελευθερίας . Τους περίμενε η απογοήτευση αφού τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης απουσίαζαν με αποτέλεσμα οι συνατξιούχοι να φωνάζουν << αίσχος – αίσχος δεν μας υπολογίζουν καθόλου >> και τα πνεύματα να οξυνθούν προς στιγμήν λόγω του θυμού και της απογοήτευσης . ΟΙ συγκεντρωμένοι έκλεισαν τον δρόμο για ένα τέταρτο περίπου και αποχώρησαν φανερά δυσαρεστημένοι αφού δεν βρήκαν την υποστήριξη που ζητούσαν .

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέους αγώνες .