Η 3η Δεκεμβρίου έιναι κάθε χρόνο ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με εδικές ανάγκες . Ο δήμαρχος Λαμιέων  Νίκος Σταυρογιάννης  στο μήνυμά του  τονίζει ότι είναι ημέρα προβληματισμού  και όχι εορτασμού και ευχολογίων .

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η 3η Δεκεμβρίου, παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, είναι ημέρα προβληματισμού για τις διακρίσεις που υφίστανται καθημερινά τα άτομα με ειδικές ικανότητες, στην κοινωνία, στην εργασία, στη ζωή τους και όχι εορτασμού και ευχολογίων.

Η φετινή παγκόσμια Ημέρα βρίσκει τα άτομα με αναπηρία, που αριθμούν περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ στη χώρα μας ξεπερνούν το 10%, να βιώνουν την χειρότερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση. Όμως, ένας από τους βασικούς δείκτες του πολιτισμού κάθε χώρας, που θέλει να λέγεται αλλά και να είναι πολιτισμένη και δημοκρατική, είναι η ποιότητα ζωής των αναπήρων της. Η υποβάθμιση των κορυφαίων θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου με αναπηρία, με άλλοθι την οικονομική κρίση, ενισχύει την λογική του κράτους «φιλανθρωπίας» σε αντίθεση με τη λογική του κράτους Δικαίου, της Ισότητας και του Σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία.