Να  σκεφτούμε τη μέρα αυτή για το πώς πρέπει να παρεμβαίνουμε δρώντας τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και όχι το αντίθετο, καλεί όλους ο επικεφαλής  της παράταξης ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ και δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων Γιώργος Σαγιάς  με αφορμή την τρίτη Δεκεμβρίου .

 ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.ΣΑΓΙΑ

Η  Ημέρα  Ατόμων με Ειδικές  Ανάγκες (ΑμεΑ), όπως καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το 1992, δίνει την ευκαιρία σε όλους, φορείς και άτομα, να εστιάσουμε την προσοχή μας σ’ αυτή την «ειδική κατηγορία» συνανθρώπων μας και να σκεφτούμε.
Ότι η αναπηρία είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι ελεημοσύνης. Ότι τα άτομα με αναπηρία πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ισότιμους συμπολίτες μας και όχι ως αντικείμενα οίκτου και μάλιστα επιδεικτικού έως και ψηφοθηρικού. Ότι δεν μας κοστίζει τίποτε να αλλάξουμε την καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας απλά και εύκολα. Ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός των ΑμεΑ εμπεριέχει ηθική αναπηρία. Ότι μη αναγνώριση  και μη  σεβασμός των δικαιωμάτων  αυτών των  ανθρώπων και δημοκρατία δεν συνυπάρχουν. Να σκεφτούμε όχι μόνο τον καθημερινό αγώνα αλλά και την  αγωνία των γονέων των παιδιών με βαριές αναπηρίες, που βρίσκονται σε απόγνωση σχετικά την τύχη των παιδιών τους,  όταν εκείνοι δεν θα βρίσκονται πια στη ζωή! Να σκεφτούμε ότι η αναπηρία είναι μια υπόθεση που αφορά όλους μας, αφού όλοι μας  είμαστε εν δυνάμει αδύναμοι!

Η «Πορτοκαλί»   ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς  καλεί  όλους  να  σκεφτούμε τη μέρα αυτή για το πώς πρέπει να παρεμβαίνουμε δρώντας τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου και όχι το αντίθετο.