Στη Ολομέλεια της Βουλής επί του Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών  «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους  2016» τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, δίνοντας έμφαση σε δύο τομείς της κυβερνητικής πολιτικής που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ανάπτυξη της οικονομίας.

  • Τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και την ολοκλήρωση της προηγούμενης περιόδου
  • Τις δράσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας

Ο κ. Βέττας μεταξύ άλλων τόνισε :

<< Τομείς οι οποίοι, σε συνδυασμό με τη μείωση του χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή καταθέσεων, τη δημιουργία εργαλείων χρηματοδότησης, τη βοήθεια στην οργάνωση, την ενσωμάτωση τεχνολογιών και καινοτομίας,καθώς και την ποιοτική οργάνωση σε μικροοικονομικό επίπεδο θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσουμε εθνική και περιφερειακή πολιτική δημοσίων επενδύσεων.

Νιώθοντας το βάρος της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, που μας εμπιστεύθηκε  σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για τη χώρα μας, καταρτίζουμε έναν προϋπολογισμό –εν μέσω δύσκολων συνθηκών- που έχει έναν ρεαλισμό οικονομικο-πολιτικό όταν κάποιος κοιτάζει την πλευρά των στοιχείων και των προσδοκόμενων αποτελεσμάτων, αλλά και ένα ρεαλισμό ηθικό όταν κάποιος κοιτάζει την  προτεραιότητα και την ιεράρχηση των αναγκών που θέλει να εξυπηρετήσει.

Στόχος μας να σώσουμε πρώτα την κοινωνία και την οικονομία και στη συνέχεια να την ανατάξουμε. Έχουμε την πίστη πως ο επόμενος προϋπολογισμός που θα φέρουμε στην Ολομέλεια θα είναι ένας καλύτερος προϋπολογισμός, που θα αξίζει στον Έλληνα πολίτη και στις θυσίες που έχει κάνει.>>