Tην έναρξη της εορταστικής περιόδου σηματοδότησε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θύμιο Καραϊσκο. Στην κατάμεστη πλατεία Πάρκου, παρουσία αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, πλήθος κόσμου αντάλλαξαν ευχές για χαρούμενες γιορτές. Εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν τη «ζεστή» εκδήλωση υπό τους ήχους και τις  Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Λαμιέων, της Χορωδίας του Συλλόγου Επτανησίων και της Χορωδίας του 6ου Γυμνασίου Λαμίας

 

.Παράλληλα, τα  Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων συμμετείχαν σε μια πρωτότυπη δημιουργία  με θέμα: ''Το καράβι των ευχών'' κατασκευάζοντας ένα μεγάλο καράβι στο οποίο τα παιδιά τοποθετούσαν ένα στολίδι που έφτιαξαν επιτόπου μαζί με την ευχή τους! Ακόμα, οι μικροί Λαμιώτες διασκέδασαν παίζοντας μουσικο-κινητικά παιχνίδια με τα ξωτικά.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Λαμίας θα είναι φωταγωγημένο καθημερινά  ενώ φέτος έχει τα περισσότερα  φωτάκια απο κάθε άλλη χρονιά ξεπερνώντας  τα 1200 .

Η Λαμία  προχωρά με εορταστικούς ρυθμούς ενώ ήδη σύλλογοι και καταστήματα  τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουν εκδηλώσεις  στο πλαίσιο των εορτών για μικρούς και μεγάλους . Την Δευτέρα  14 Δεκεμβρίου ξεκινά και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων .