Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι στον Καραβόμυλο αλλά και στην Λαμία μετά την σύλληψη των τριών Λαμιωτών οι οποίοι φέρονται ως οι δράστες του αποτρόπαιου φονικού στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας ,  σκoτώνοντας  με πάνω από δέκα μαχαιριές έναν 75χρονο μέσα στο σπίτι του , στις 22 Νοεμβρίου .

Ως   αιτία του φονικού θεωρείται το οικονομικό αφού σύμφωνα με την αστυνομία ο άτυχος 75χρονος είχε κάνει ανάληψη πριν τα capital controls  από τράπεζα ενός μεγάλου χρηματικού ποσού το οποίο φθάνει τις 90.000 χιλιάδες ευρώ . Ποσό τοοποίοα όμως ακόμη δεν έχει βρεθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ούτε και οι φερόμενοι ως δράστες έχουν παραδεχτεί ότι βρήκαν μέσα στο σπίτι .

 

Δράστες είναι η Λαμιώτισσα οικιακή βοηθός η οποία φρόντιζε τον ηλικιωμένο ,  31 ετών μητέρα δύο μικρών ανήλικων παιδιών , ο σύντροφός της 42 ετών και ένας ακόμη φίλος τους , επίσης 42 ετών .

Οι φερόμενοι δράστες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στις δέκα το πρωί .

Ο Γενικός αστυνομικός διευθυντής της Περιφέρειας Στερεάς κ. Αποστολόπουλος δήλωσε ότι ο<< σκοπός και το κίνητρο ήταν η ληστεία . Οι τρεις δράστες βρήκαν χρηματικό ποσό το οποίο μοιράστηκαν περίπου 3500 ευρώ ενώ βρήκαν σε έρευνα που έκαναν στο σπίτι τιμαλφή τα οποία και αφαίρεσαν . Από το ποσο βρέθηκαν περίπου 1400 ευρώ στο σπίτι της γυναίκας καθώς και τρεις χρυσές αλυσίδες τα οποία και κατασχέθηκαν . >>

Σύμφωνα με την αστυνομία <<τα στοιχεία είναι ατράνταχτα>> ενώ η οικιακή βοηθός τον βοηθούσε κατά διαστήματα μετά από ατύχημα που είχε υποστεί ο άτυχος 75χρονος .

Επίσης τα στοιχεία δικαιολογούν και το γεγονός ότι δεν βρέθηκε παραβιασμένη η πόρτα του θύματος καθώς γνώριζε την γυναίκα και το μοιραίο βράδυ της άνοιξε την πόρτα χωρίς να υποψιαστεί τίποτα .