Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε αργά το βράδυ  ο προυπολογισμός  του δήμου Λαμιέων  μέσα απο σκληρή κριτική της μειοψηφίας  αλλά και επισημάνσεις για σημαντικά κενά  τα οποία θα ήταν προς όφελος των πολιτών .
Ο προυπολογισμός χαρακτηρίστηκε λιτός  και δύσκολος λόγω της οικονομικής συγκυρίας . Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  τόνισε τις οικονομικές περικοπές που έχει υποστεί η αυτοδιοίκηση την ίδια ώρα που οι ανάγκες αυξάνονται .
Η μειοψηφία αρχικά εξέφρασε  τις ενστάσεις  της για το γεγονός ότι δεν υπήρχε το σχέδιο δράσης  του δήμου για να ενημερωθούν εγκαίρως όλοι οι σύμβουλοι  και κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι αντιμετωπίζει το θέμα με προχειρότητα .


Ο Επικεφαλής της κοινωνικής συμμαχίας Γιώργος Κοτρωνιάς τόνισε πως ο προυπολογισμός δεν έχει κανένα στίγμα της νέας δημοτικής αρχής ενώ έκανε λόγο για έλλεμμα που θα υπάρξει μελλοντικά αφού τα έσοδα υπολογίζονται λιγότερα απο τα έξοδα κια χωρίς να αναφέρονται πουθενά χρηματοδοτήσεις φορέων και οργανισμών .
Η Μαρία Αντωνίου επικεφαλής της παρέμβασης πολιτών για την λαμία τόνισε πως ο προυπολογισμός δεν έχει στίγμα  όπως είχε ανακοινωθεί πέρυσι απο την δημοτική αρχή ενώ δεν δίνει έμφαση  στην κοινωνική αλληλεγγύη γεγονός που το είχε υπογραμμίσει και στην συζήτηση για την μείωση των δημοτικων τελών.
 .Στο ίδιος μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των υπολοίπως της μειοψηφίας δηλώνοντας  ότι δεν υπάρχει  μέριμνα  για τους πολίτες προκειμένου να τους δοθούν ενέσεις  οικονομικής βοήθειας .