Την τιμητική τους έχουν την Τετάρτη  6 Ιανουαρίου  τα λιμάνια του νομού για τον εορτασμό των Θεοφανείων ο οποίος σύμφωνα με την ΕΜΥ θα γίνει με υψηλές θερμοκρασίες  και έναν ολόλαμπρο  ήλιο . Ο επίσημος εορτασμός θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο λιμάνι της Στυλίδας . Εορταστικές εκδηλώσεις όμως θα γίνουν σε κάθε δήμο . Για τον δήμο Λαμιέων ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στο ποτάμι  του Γοργοποτάμου , όπως κάθε χρόνο . 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων και η Τοπική Κοινότητα Γοργοποτάμου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό των Θεοφανίων και την τελετή Αγιασμού των Υδάτων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 στο Γοργοπόταμο.

Το πρόγραμμα του εορτασμού είναι το ακόλουθο:

07.00: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής,

09.40: Πέρας προσέλευσης επισήμων,

09.45: Έναρξη Αγιασμού στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής,

10.15: Αναχώρηση πομπής από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής υπό τους ήχους της Δημοτικής

Φιλαρμονικής Λαμίας,

10.30:  Έναρξη τελετής Αγιασμού των Υδάτων.

Στο πλαίσιο εορτασμού των θεοφανείων  τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραΐσκο, θα επισκεφθούν αύριο Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στο γραφείο του, αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας και η χορωδία του Συλλόγου, για τα Παραδοσιακά Μικρασιάτικα Κάλαντα της γιορτής των Θεοφανείων.