Σε αναβρασμό και ο δικηγόροι της Φθιώτιδας για το ασφαλιστικό οι οποίοι μετέχουν στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε  το ανώτατο όργανό τους . Από άυριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου  οι δικηγόροι θα απέχουν απο τα καθήκοντα τους μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου , οπότε και  θα συνέλθει  η γενική συνέλευση  για να αποφασίσει την περαιτέρω δράση ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αποχή διαρκείας .

Ο δικηγορικός σύλλογος καλεί τους βουλευτές να λάβουν δημόσια θέση για το ασφαλιστικό  ενώ ο σύλλογος της Λαμίας θα μετέχει και  στην συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα  την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ενώ την ίδια μέρα όλα τα γραφεία  των μελών του θα είναι κλειστά .

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας  συνεδρίασε εκτάκτως  το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε: 

1. Την επικύρωση της από 09.01.2016 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, για αποχή των μελών του ΔΣΛ από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, από την Τρίτη 12.01.2016 μέχρι και την Δευτέρα 18.01.2016 , οπότε και θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και ώρα 12.00 μ.μ. με θέμα την περαιτέρω στάση του Συλλόγου μας για το θέμα του ασφαλιστικού και ενημέρωση-συζήτηση επί των συζητηθέντων θεμάτων κατά την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συγκαλείται την Πέμπτη 14-1-2016.

2. Να συμμετάσχει στην Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 14/1/2016.

3. Να παραμείνουν την Πέμπτη, 14/1/2016, ημέρα της Πανδικηγορικής συγκέντρωσης, κλειστά τα γραφεία του ΔΣΛ και όλα τα δικηγορικά γραφεία.

4. Να καλέσει τους βουλευτές του νομού, να λάβουν δημόσια θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού , που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες .

5. Να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού, σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με κλιμάκωση κινητοποιήσεων (κλείσιμο καταστημάτων, ιατρείων, δικηγορικών γραφείων , φαρμακείων κλπ) .

6. Να αιτηθεί  από την Κυβέρνηση:  α)  την άμεση αναστολή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο , μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση των βασικών διατάξεων του και β)  την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς αμοιβών των δικαστικών επιμελητών , διότι με τις υπέρογκες αμοιβές που καθιερώθηκαν  από την 01.01.2016 , επιβαρύνεται περαιτέρω η πρόσβαση του πολίτη στα Δικαστήρια .