Μήνυμα ενότητας  και  υποδειγματικής πολιτικής συνοχής στέλνει  ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη  ως νέου προέδρου στην ΝΔ . Ο κ. Σταικούρας  επισημαίνει ότι τώρα η ΝΔ οφείλει να προετοιμαστεί επαρκώς  ώστε σύντομα οι πολίτες να της αναθέσουν και πάλι  την διακυβέρνηση της χώρας .

Την ίδια ώρα μέσα απο τα sosial media  και ειδικότερα  το facebook ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης τοποθετείται  για πρώτη φορά για τις εκλογές στην ΝΔ στέλνοντας μήνυμα  θάρρους και συγχαρητηρίων  στον θείο του Κυριάκο Μητσοτάκη .

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Χ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ

Η Νέα Δημοκρατία, το διαχρονικά μεγάλο κόμμα του πολιτικού μας συστήματος, ολοκλήρωσε τη διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου της.

Και την ολοκλήρωσε σε συνθήκες πολιτικού πολιτισμού, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και όλους τους πολίτες της.

Συγχαίρω τον νέο Πρόεδρο, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκλογή του και του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Πιστεύω ότι έχει τις προϋποθέσεις για να πετύχει.

Συγχαίρω και τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τον αγώνα που έδωσε αλλά και τη μακροχρόνια προσφορά του στο κόμμα.

Επίσης, συγχαίρω τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία έλαβαν μέρος στη διαδικασία και ευχαριστώ όσα εξ αυτών εθελοντικά εργάσθηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Με την έναρξη της διαδικασίας, σε δήλωσή μου, είχα τονίσει ότι από σήμερα: «η Νέα Δημοκρατία οφείλει, με ψυχική ενότητα και υποδειγματική πολιτική συνοχή, μετά την αποτυχία της διακυβέρνησης της Αριστεράς, να προετοιμαστεί επαρκώς ώστε σύντομα οι πολίτες να της αναθέσουν και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας».

Και σήμερα επαναλαμβάνω με έμφαση αυτό το σημείο της δήλωσής μου.

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

«Κι όμως, υπάρχει ελπίδα. Μπράβο Κυριάκο μου για το θάρρος, την αλήθεια, το διαφορετικό....»

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ

Τους τρεις νομούς της Στερεάς κέρδισε ο Ευάγγελος Μειμαράκης ενώ τους δύο κέρδισε ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης . Ο κ.Μειμαράκης κυριάρχησε στην Φθιώτιδα , Φωκίδα και Βοιωτια ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρυτανία και στην Εύβοια .

Στην Φθιώτιδα ψήφισαν 5896 ψηφοφόροι , και βρέθηκαν 5840 έγκυρα και 8 λευκά .Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 3184 ψήφους, ποσοστό 54,52% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2656, ποσοστό 45,48%.

Στη Λαμία ψήφισαν 1996 ψηφοφόροι . Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε 1017 ψήφους με ποσοστό (50,95%) και ο κ. Μητσοτάκης 979 ψήφους με ποσοστό (49,05%).

Στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας ο κ.Μεϊμαράκης έλαβε 286 ψήφους και ο κ. Μητσοτάκης έλαβε 184

Στο Δήμο Λοκρών ο κ.Μειμαράκης έλαβε 376 ψήφους και ο κ.Μητσοτάκης 304 ψήφους .

Στο Δήμο Μακρακώμης ο κ. Μειμαράκης έλαβε 239 ψήφους και ο κ.Μητσοτάκης 205

Στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου ο κ.Μειμαράκης έλαβε 402 ψήφους και ο κ. Μητσοτάκης έλαβε 306 ψήφους .

Τέλος στο Δήμο Στυλίδας ο κ. Μειμαράκης έλαβε 316 ψήφους και ο κ. Μητσοτάκης 168 ψήφους .

Στους νομούς της Στερεάς

ΕΥΒΟΙΑ

Μητσοτάκης 2539
Μειμαράκης   2485

 

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: 

Μητσοτάκης: 342
Μειμαράκης: 307


ΒΟΙΩΤΙΑ:


Μεϊμαράκης: 1378
Μητσοτάκης: 1354

ΦΩΚΙΔΑ


Μεϊμαράκης: 834
Μητσοτάκης: 531