Ο Θωμάς Γρεβενίτης από την μείζονα μειοψηφία είναι ο νέος αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα κατά την συνεδρίαση το περιφερειακού συμβουλίου .

Η αλλαγή προέδρου κρίθηκε αναγκαία μετά τη παραίτηση του θανάση Μιχελή ο οποίος εκλέχθηκε ως βουλευτής Φθιώτιδας στις πρόσφατες εκλογές . Η υποψηφιότητα του κ. Γρεβενίτη ήταν και η μοναδική και εκλέχθηκε με 14 ψήφους. Από την ψηφοφορία απείχε η Λαική συσπείρωση αφού όπως δήλωσε ο κ. Γκικόπουλος οι θέσεις είναι ανευ ουσίας και μόνο για τυπικούς λόγους .

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά πέρασε κατά πλειοψηφία ο ισολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς - Καταψηφίστηκε από την Λαική συσπείρωση - ο οποίος γα πρώτη φορά εφαρμόζεται με διπλογραφικό σύστημα . Ο κ. Περλεπές , εισηγητής του θέματος τόνισε πως ο ισολογισμός για πρώτη φορά ελέγχθηκε από ορκωτό λογιστή το πόρισμα του οποίου διανεμήθηκε στα μέλη του συμβουλίου για ενημέρωση .

 

Πρόκειται για έναν ισολογισμό που δεν παρουσιάζει προβλήματα και διαρροές και δηλώνει την πρόθεση της περιφέρειας να προχωρά με οργάνωση και συνέπεια .

Η μειοψηφία τόνισε πως θα πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση της περιουσίας της Περιφέρειας  με συνεχή παρακολούθηση και διαφάνεια .

Ένταση υπήρξε κατά την συζήτηση του θέματος για την συνεργασία με Μη Κυβερνητική οργάνωση προκειμένου να βοηθηθούν παιδιά στην περιφέρεια Στερεάς που έχουν ανάγκη .

Η περιφέρεια έφερε πρόταση σύμφωνα με την οποία θα συνεργαστεί με Μ.Κ.Ο . από το ίδρυμα ΝΙΑΡΧΟΣ προκειμένου να σιτίζονται 2500 παιδιά καθημερινά .

Η πρόταση προκάλεσε την αντίδραση της Λαικής συσπείρωσης με τον κ.Γκικόπουλο να δηλώνει πως δεν υπάρχει Μ.Κ.Ο και πως στην ουσία πρόκειται για μία μόνο κυρία που κρύβεται πίσω από αυτή . Παράλληλα πρόσθεσε πως θα προσβάλει οποιαδήποτε θετική απόφαση καθώς θα είναι παράνομη μία τέτοια κίνηση της περιφέρειας και μάλιστα με οργανώσεις << μαιμού >> όπως άφησε να εννοηθεί .

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης  μίλησε σε έντονο ύφος δηλώνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις χωρίς σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία τον κάνουν να πέφτει από τα σύννεφα καλώντας τον κ. Γκικόπουλο να παρουσιάσει στοιχεία .

<< Εάν αρνείστε μία τέτοια προσπάθεια για πολιτικούς λόγους δεν κάνετε κακό ούτε σε εμένα , ούτε στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά προσβάλετε τα ίδια τα παιδιά τα οποία έχουν ανάγκες βοήθειας και σίτισης >, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε πως ως πατέρας και άνθρωπος ο ίδιος δεν μπορέι να αρνηθεί μία τέτοια βοήθεια .

 Η οργάνωση έχει ελεγχθεί και ήδη προσφέρει καθημερινά σε πολλές πόλεις χιλιάδες γεύματα σε παιδιά τόνισαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενώ ο κ. Τιμπλαλέξης από την μειοψηφία κάλεσε τον κ. Γκικόπουλο να μιλήσει με αποδεικτικά στοιχεία γιατί τέτοιες δηλώσεις είναι σοβαρές και προβληματίζουν όλους τους συμβούλους . Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις του κ.Χαινά .

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την Λαική συσπείρωση να δεσμεύεται να παρουσιάσει στοιχεία σε επόμενη συνεδρίαση .

 

Το περιφερειακό συμβούλιο πριν ξεκινήσει την συνεδρίασή του έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με ευχές για ένα καλύτερο έτος για όλους αλλά και για την αυτοδιοίκηση .

 

 

Μετά την συνεδρίαση εκδόθηκε ανακοίνωση απο την περιφέρεια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία η συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που αφορά στη σίτιση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Το πρόγραμμα αποτελεί σκέλος του «Κοινωνικού Πακέτου για τη Στερεά» της Περιφέρειας, για την καταπολέμηση της φτώχειας και τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

 

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 150.000 ευρώ, υλοποιείται από το ινστιτούτο «Prolepsis» κυρίως με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και παράλληλη οικονομική στήριξη και από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες.

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που εισηγήθηκε την εφαρμογή του προγράμματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε για το θέμα:

 

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αφορά στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, τα παιδιά. Αν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε αυτές τις οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια, θα έχουμε αποτύχει. Εδώ που έχουμε φτάσει ως κοινωνία, οφείλουμε όλοι μας να δείχνουμε την αλληλεγγύη και την υπευθυνότητα μας, όχι μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ινστιτούτο «Prolepsis» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».