Σταδιακά αλλά όλο και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα οι αγρότες προχωρούν σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού . Σήμερα Παρασκευή   ο παμφθιωτικός αγροτικός σύλλογος , ο σύλλογος κτηνοτρόφων , ο σύλλογος επαγγελματιών αλιέων Στυλίδας και αγροτικοί σύλλογοι από την Δυτική Φθιώτιδα προχώρησαν σε συμβολικο αποκλεισμό της Εθνικής οδού στο ύψος της Ανθήλης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη . Οι αγρότες πεζοί σε επικοινωνία με την αστυνομία κατέλαβαν το οδόστρωμα αφήνοντας τα τρακτερ κατά μήκος του οδοστρώματος .

Ο συμβολικός αποκλεισμός κράτησε για ΄δυο ώρες ενώ όπως τονίζουν καθημερινά οι ώρες θα αυξάνονται μέχρι να προχωρήσουν σε οριστικό αποκλεισμό .

<<Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο . Ηδη έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης >>τονίζει στο radiomemory.gr   ο πρόεδρος των επαγγελματιών Αλιέων Στυλίδας Στέφανος Μωραίτης ο σύλλογος του οποίου συμμετέχει στο μπλόκο των αγροτώ ν .

 

Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να βρεθεί μία λύση υπερ της επιβίωσης των αγροτών ενώ καθημερινά τα μπλόκα ενισχύονται .

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην εθνική οδο και στα μπλόκα ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους δρόμους, από τον κόμβο του Μπράλου και της Ανθήλης χωρίς προβλήματα .

Στο πλευρό των αγροτών σήμερα βρέθηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος . το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας και άλλοι φορείς του νομού εκφράζοντας την συμπαράστασή τους .

Οι αγρότες δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν και αύριο σε νέο αποκλεισμό ενώ έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων .

Σήμερα έκλεισαν τον δ΄ρομο και οι αγρότες της Λοκρίδας στο ύψος των Λιβανατών ενώ μεγάλο μπλόκο στήθηκε και στο Κάστρο Βοιωτίας .